На въпрос за думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,

...
На въпрос за думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Очаквам нашият кандидат да се разграничи от позицията на Борисов

На въпрос за думи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че Ваня Григорова е по-добрият претендент за кмет на столицата от Васил Терзиев, ръководителят на Българска социалистическа партия разяснява, че това е безусловно недопустимо. Очаквам нашият претендент да се разграничи от тази позиция на Борисов, съобщи тя. Смисълът на борбата в София, след 18 години ръководство на ГЕРБ, е това ръководство да бъде свалено и не мога да си показва, че претендентът ни ще бъде определен с гласовете на ГЕРБ, против чийто модел се борим всички - и партията, и издигнатите претенденти, разяснява Нинова.

Тя съобщи, че водят диалози с други политически обединения за поддръжка на Ваня Григорова, само че не са водили диалози с ГЕРБ и с Бойко Борисов. Това, което той декларира през днешния ден, една такава поддръжка, слага доста въпроси - против какво, някой приказвал ли е някъде - ние не сме, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Тя добави, че не са говорили и с Движение за права и свободи за София.

Що се отнася до обединяването на левицата - постоянно е хубаво да се сплотяваме лявомислещи хора, ляво посланичество на гласоподаватели, само че не трябва от това, което се случи в София да вадим общоприет извод, тъй като, да вземем за пример, в същата коалиция бяхме в Благоевград, само че нашият претендент не стигна до балотаж, сподели още Нинова в отговор на въпрос.

За постигнатото на първия тур на изборите

ГЕРБ имат 72, ние имаме 44 общини, където претендентите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на Българска социалистическа партия, посочи тя. Нинова означи, че на втори тур отиват на 45 балотажа, сред които и огромни регионални центрове - София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково.

Тя означи, че в 89 общини Българска социалистическа партия е първа или втора мощ за балотаж, това е една трета от общините в България. В 30 % от България Българска социалистическа партия е първа или втора политическа мощ, уточни водачът на Българска социалистическа партия. Това удостоверява думите ни от изборната нощ, че Българска социалистическа партия се връща в локалната власт и то съществено, съобщи тя.

По отношение на партийните листи, Нинова регистрира, че имат увеличение на поддръжката за Българска социалистическа партия. На последните избори имахме 222 256 гласа, в този момент имаме 267 219, т.е. с близо 50 хиляди гласа повишение на резултата, това е към 20 %, уточни тя.

И като брой кметове, и като партийна поддръжка за листите, Българска социалистическа партия печели растеж на тези избори по отношение на парламентарните и по отношение на броя кметове, които сме имали до момента, като разчитаме да спечелим много от балотажите, сподели Нинова.

Относно решението на Върховния административен съд за анулация на решението на Централната изборна комисия и опцията за връщане на машините за гласоподаване на втория тур на изборите, Нинова разяснява, че щом по този начин е решил съдът, значи по този начин би трябвало да бъде.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР