На въпрос кой според него е виновен за инцидента в

...
На въпрос кой според него е виновен за инцидента в
Коментари Харесай

Румен Радев Най-Накрая Проговори За Скандалите Със Съпругата Му!

На въпрос кой съгласно него е отговорен за случая в Керченския пролив, при който съветската брегова защита задържа украински кораби и екипажите им, Радев отговори, че моряците не трябва да заплащат цената на политическата упоритост. Но добави:

" Европа не трябва да позволява да става пленник на украинските вътрешно-политически упоритости. В този спор има повече от две страни и би трябвало да търсим решение към правила, а не да посочваме кой е отговорен ".

Русия дава знаци за трупано с десетилетия съмнение към България, сподели още президентът.

" Русия претърпя финансови загуби поради българския отвод от " Южен поток ". Сега се борим " Турски поток " да завие и да мине през България, което потвърждава несъстоятелността и недалновидността на няколко български държавни управления, които в този момент ни слагат според от още една страна. За нас е значимо да имаме вероятност - директна тръба от Русия към България, което е в полза на Европейски Съюз ", сподели той.

Запитан за какво е избран като проруски водач, непосредствен на Путин, в книгата на американски шпионин, Радев отговори:

" По-добре да съм проруски водач в съчинението на мним конспиролог, в сравнение с в грамите на американския дипломат ".

Българският президент Румен Радев е част от проект на Путин за доминация, твърди разузнавачът Малкълм Нанс в книгата си " The Plot to Destroy Democracy " ( " Заговорът за опустошение на демокрацията " ), която е бестселър на " Ню Йорк Таймс ".

По мотив вътрешнополитическите проблеми у нас той пък сподели:

" Не одобрявам внушението, че, виждате ли, проблемите в България са резултат на неналичието на разговор сред мен и държавното управление ".

" Бедността и несигурността са трупани с десетилетия. Те се задълбочиха през годините. Това прави сложен разговорът ми с държавното управление, което не се вслушва в гласа на хората. Мнозинството се отнася оскърбително към протестиращите майки. Дава нелепи пояснения за своите жилища и кавги. Повишава данъчната тежест на по-бедните. Не мисля, че това е покана за разговор към мен ", уточни президентът и акцентира, че не може да има съглашателство и единство в името на корупционния комфорт и на гърба на българските жители.

" Очаквам държавното управление да търси не разговор с мен, а с българските жители. Да чува техните болки и упования ", сподели още Радев и подчерата, че не президентът, а кабинетът разполага с бюджета, разпределя публичните поръчки.

" Аз не съм определен, с цел да замлъквам истината. Напротив - с цел да я произнасям и не отстъпвам. Фотосесиите не са мой патент. Не съм определен, с цел да съпровождам на държавното управление. Няма нищо рисково в плурализма. Опасно е отсъствието на съвместен надзор сред институциите ", посочи Радев.

На въпрос каква е повода да каже, че демокрацията в България е в сериозно положение, той отговори, че има задоволително учредения за това

" Демокрацията я заплашват я доста неща. Застрашава я възприятието за неправда. Това възприятие задушава българите и те излязоха на улиците. Застрашава я корупцията, отчайващото положение на медиите. Мога да прибавя и изборните правила, които не дават задоволително гаранции за почтени и транспарантни избори. Да не забравим и отчайващо ниското доверие в българския парламент. Също по този начин и прозрачността на взимане на решения. Едноличното взимане на решения, касаещи и бюджета на страната ", изреди Радев.

По думите му би трябвало да се обезпечи необятно посланичество на жителите в контрола на ръководещите.

" Да върнем доверието в изборите първоначално. Трябва да има бистрота при броенето на гласовете. Към момента нашият избирателен кодекс постанова да има предаване онлайн с картина и тон на съвещанията на ЦИК и РИК. Но няма такова условие за секционните комисии, където става броенето и оформянето на протоколите. Ако това се вкара, освен, че ще има надзор в действително време от страна на ЦИК и РИК, а всеки жител ще може да види на своя телефон по какъв начин броят бюлетините в неговата изборна комисия. Аргументите за отвод от машинно и електронно гласоподаване са несъстоятелни и укорими ", сподели той.

Правителството още веднъж не можа да преизчисли пенсиите, а в това време гледаме по какъв начин внезапно избуява очевидно грижливо отгледаният бюджетен остатък, съобщи още президентът.

" Според мен би трябвало да има доста по-голяма неотстъпчивост към заобикалянето на законите. Ще дам образец - държавното управление още веднъж не можа да презичисли пенисите, а в това време гледаме в края на всяка година в края по какъв начин внезапно избуява очевидно грижливо отгледаният бюджетен остатък. Миналата година за минути Министерски съвет разпредели 1,7 милиарда лв., тази година това набъбва на 2,7 милиарда лв.. Пак ли това ще стане без глоба, без надзор от Народното събрание? ", попита той.

По думите му и днешните, и утрешните ръководещи би трябвало да схванат, че няма да могат да ръководят, както до момента.

" Хората ще завишават условията си към тези, които ги ръководят - обучение, потенциал, познание, опит, езици ", уточни Радев и напомни изявление на водещия с Ян Енглерт, в което е декларирал, че жителите ще търсят от ден на ден етичния аршин, а не цвета на партиите- дали си лукавец, или почтен ", добави президентът.

Относно казуса със свободата на медиите президентът сподели:

" Имаме свръхконцентрация на медийна благосъстоятелност и разпространяване. Имаме информационни бюджети и пари от Европейски Съюз, с които ръководещите си купуват личния медиен комфорт. Нямаме ясни и транспарантни аршин за държавната реклама в медиите ".

Попитан какъв съгласно него е огромният проблем на медиите, той отвърна: " Вие би трябвало да го знаете по- добре от мен ".

Водещият репликира: " От Бойко Борисов ли научихте да отговаряте по този начин на този въпрос? ".

Държавният глава обаче отговори: " Можем да забележим и да съдим за рухването на професионалните стандарти по заглавията, целите и тематиките в репортажите. Френски социолози споделят, че протестът е против парите и медиите. У нас също го следим ".

Той разяснява и свадите към брачната половинка си Десислава Радева и по съответно последния - когато софиянец снима по какъв начин служебният автомобил на НСО, в който тя се вози, влиза в насрещното придвижване.

" Мога единствено да благодаря на моята брачна половинка, че макар режисираните нервности през цялото време, тя продължава да стои до мен и прави доста неща. Тя не кара автомобил на НСО, в случай че някой е нарушил разпоредбите, да носи отговорност ".

По мотив срещата си с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за партийната " Визия за България ", поради която получи рецензии от ГЕРБ, че е привързан, президентът съобщи, че не желае да обдсъжда боксуващи, към този момент признати стратегии, а:

" Аз чакам не стратегия, а решителна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта. " Визия за България " е едно от напъните за това и тук всеки жител може да даде своя принос. Всяка друга партия с визия може да разчита на моята поддръжка ".

На въпроса дали счита да направи своя партия, Радев отговори:

" Като президент не мога да сътворявам партия, само че бих подкрепил всяко изпитание за създаване на демократична политическа опция ".

И заявява:

" Мисля, че българите не имат вяра на политици, които неведнъж са ги лъгали. Доверието към мен се дължи на обстоятелството, че произнасям истината. Докато това доверие е функционалност на истината, ще извършвам и ще остана правилен на дълга си ".

Държавният глава разяснява и отпадането на регламента за мониторинг от Брюксел за правосъдната промяна у нас.

" Този мониторинг сподели своята безполезност, дори служи като инструмент за политическа поддръжка на една система. Няма кой да оправи българското правораздаване, в случай че не ние самите. Затова илюзията, че Европейска комисия милее за нашето правораздаване, би трябвало да я изживеем по-бързо ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР