На ул. "Калофер" си мерят бордюрите с рулетки Елтабло цъфна

...
На ул. "Калофер" си мерят бордюрите с рулетки Елтабло цъфна
Коментари Харесай

Арх. Славчева: 4 фирми изготвиха проекта за ремонта на...

На ул. "Калофер " си мерят бордюрите с рулетки Елтабло цъфна в средата на ремонтирана улица
- Арх. Славчева, хората от квартала зад Водната палата настояват, че който е правил плана за уличните поправки, не е стъпвал в квартала. Така ли е?

-Проектът бе направен през 2014 година от четири компании, които завоюваха социална поръчка. Това са „ Инжстрой ”, „ Проарх ”, „ Булплан ” и „ Трафик дизайн ”. Двете са пловдивски, едната софийска, четвъртата има офиси и тук, и в столицата. С социална поръчка бе определена и компания „ Пловдив инвест ”, която прави инвеститорски и строителен надзор. Всекидневно при мен пристигам хора, които пускат тъжби, и аз ги експедирам към надзора.

- Има ли в действителност нещо сбъркано в плановете?

-Проблемът е различен и той е в застрояването на улиците „ Калофер ” и „ Детелин челник ” през годините. Аз не мога да реша проблеми, които са от половин век. Кооперациите на тези две места са нископоставени по отношение на улицата и постоянно ще се наводняват. А за рампата на новата кооперация на ул. „ Калофер ” мога да кажа, че това е неточност в архитектурния им план - не знам за какво е изработен подстъп за подземни гаражи толкоз високо над равнището на улицата.

- Няма ли условие за равнището на Кота 0 на новите кооперации?

-Има и то е да е съобразено с равнището на улицата. При проблематичните здания то е съвсем на същото равнище. Обиколих квартала и там казусът в действителност е огромен. Но не поради ремонта, а тъй като има цялостен безпорядък в равнището на кооперациите - едните са нагоре, другите надолу. Сложихме спомагателна дъждарка на „ Детелин челник ” и преместихме шахтите на „ Калофер ”, с цел да подпомогнем отводняването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР