на Украйна. За това писа журналистът Павел Прядко в своя

...
на Украйна. За това писа журналистът Павел Прядко в своя
Коментари Харесай

Трагедията е неописуема! Първи СНИМКИ на загиналите младежи след фаталния полет до Харков ВИДЕО

на Украйна. За това писа журналистът Павел Прядко в своя.

"Студентите към този момент започнаха да разгласяват фотоси на починалите в злополуката. Вечна памет ", се споделя в поста му.
 false

се счита човешка неточност. Това съобщи в ефира на телевизионния канал някогашният основен боен прокурор на Украйна Анатолий Матиос, базирайки се на свои източници.



В Телеграм бе публикуван документ, който е именуван описът с членовете на екипажа и пасажерите на Ан-26, който се разруши до Харков.



 Ан-26 разбился вечером 25 сентября / фото Depo.Харьков

По думите му, екипажът може да е позволил неточност при заходжането за кацане към летището в Чугуев, обърквайки автомобилното шосе с пистата за кацане. "По време на осъществяване на учебно-тренировъчен полет в региона на военното летище в Чугуев е станала повреда с военно-транспортен аероплан на Водоснабдителна система на Украйна. На борда е имало 6-членен екипжат и 21 курсанти. Причините за случая към момента се прецизират. Предварителният извод е, че става дума за неточност на екипажа ", сподели Матиос.

Трябва да се означи, че това е единствено една от редицата версии за рухването на самолета. Засега нито една не е публично доказана.

 Под Харьковом разбился аероплан Ан-26 / фото REUTERS

По информация на някои медии, в Харковска област командирът на падналия аероплан е съобщавал за проблеми с мотора. Това твърди, базирайки се на източник в министерството на отбаната на Украйна. Журналистите разкриха още, че командирът на самолета е 30-годишен майор от Чугуев.

"Двигателят отхвърли. Той (командирът) сподели в ефира, че има някакви проблеми с мотора. По радиото го сподели ", е споделил източникът.

Какво е известно до в този момент за авиокатастрофата до Харков:

-Вечерта, на 25 септември в Харковска област се разруши аероплан Ан-26. Той се разрушава около автомобилно шосе на към два километра от летището.

-В резултат на авиокатастрофата са починали, по предварителни данни, 25 души.

- От канцеларията на украинския президент обявиха, че е основана държавна комисия за следствие на злополуката.



"Към актуалната минута, по предварителни данни, починалите са 25, двама са в тежко положение, те са приети в болница, останалите се търсят ", се споделя в известие на Главната прокуратура на Украйна.

Двама харковски курсанти са съумели да се спасят по време на злополуката на военния аероплан. Това заяви на собствен ред журналистът Юрий Бутусов в своя профил във.

"Те са изскочили от самолета по време на рухването до летището на Чугуев. И двамата потърпевши са в болничното заведение, лекарите вършат всичко належащо, борят се за живота им. По предварителна информация на наши източници от мястото на нещастието, единият курсант е в доста тежко положение, вторият също е ранен, само че е контактен ", написа той.

 Что происходит на месте катастрофы Ан-26 / УНИАН

Бутусов заяви още, че на борда е имало 21 курсанти на Водоснабдителна система, 7 офицери, а при рухването на самолета част от хората на борса са изскочили на земята.

Чудо избавило курсант от адската злополука. Оказало се, че един от курсантите не бил позволен до полета. Това заяви във Facebook командването на Водоснабдителна система на Украйна.

"На борда на самолета са се намирали не 28, а 27 души. Курсантът Харченко Александър Владимирович в последния миг не е бил позволен до полета. Той не е бил на борда ", се споделя в известието.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР