На украинските въоръжени сили в Бахмут са изпратени подкрепления, а

...
На украинските въоръжени сили в Бахмут са изпратени подкрепления, а
Коментари Харесай

Нови подкрепления са изпратени в Бахмут, а решението да задържат града е стратегическо

На украинските въоръжени сили в Бахмут са изпратени подкрепления, а решението да задържат града е стратегическо.

Това заяви украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр в ефирен маратон.

 

" По време на неотдавнашно посещаване в града командващият сухопътните войски Олександър Сирски взе решение за пренасяне на спомагателни елементи ", се споделя в изказването.

 

Маляр изясни, че обстановката в самия Бахмут е комплицирана и напрегната. Руските военни са съсредоточили там главните си старания, с цел да се опитат да окупират напълно Донецка област.

Според нея решението за задържане на Бахмут е чисто военно, а не политическо.

Зеленски съобщи, че е в непрекъсната връзка с командирите
" Решенията се вземат от военните, които не се управляват от политически претекстове ", добави тя.

 

В борбата за град Бахмут в Източна Украйна обстановката става все по-трудна за украинските бранители. В понеделник украинската заместник-министърка на защитата Хана Маляр съобщи, че Русия ползва " тактичност на безсилие и цялостно заличаване " в района. Украинците би трябвало да се пазят против числено надминаващ ги зложелател. 

 

" Врагът унищожава всичко "

 

" По посока на Бахмут обстановката става все по-сложна ", съобщи и президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение. Затова той изиска от своите съдружници спомагателни доставки на оръжие, по-добра противовъздушна защита, както и на изтребители.

" Врагът унищожава всичко, което може да послужи за отбрана на нашите позиции, за тяхното подсилване и защита ", сподели Зеленски. Той назова украинските бойци, , " същински герои ".

 

Битката за Бахмут се трансформира в борба на безсилие. Командващият украинските сухопътни сили Олександър Сирский дефинира обстановката като " извънредно напрегната ". " Независимо от сериозните загуби, врагът хвърля в офанзива най-добре квалифицираните елементи на  ", съобщи генерал-полковникът. Руските елементи се пробват да пробият отбранителните линии, с цел да обкръжат града.

 

Руските войски освен нападат от изток, само че и напредват на север и на юг от града, тъй че на украинците остава единствено един свободен път за вероятно оттегляне. Днес в града, който в началото имаше 70 000 поданици,  Сраженията за контрола над града не престават месеци, а двете страни дадоха доста жертви.

 

Битката за Донбас продължава

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР