На учените тепърва им предстои да открият и класифицират около

...
На учените тепърва им предстои да открият и класифицират около
Коментари Харесай

До момента учените са открили само 10% от растенията и животните на Земята

На учените занапред им следва да открият и класифицират към 90 % от типовете растения и животни на Земята, гласи ново изследване.

Изследването, оповестено в списание " ПЛоС Байолъджи ", сочи, че благосъстоянието от скотски и растителни типове е доста по-голямо от до момента приемането, оповестява БНР. Според изследването на Земята има към 8 милиона и седемстотин хиляди типа, а до момента са били публично разказани и наименовани малко над 1 милион и двеста хиляди типа.

Учените отдавна се пробват да класифицират живота на Земята и да открият какъв брой тъкмо типове живеят на нея, само че догатките за броя им са варирали съществено от 3 милиона до 100 милиона.

Целите на сходно начинание надалеч не са единствено научни. Човекът извлича големи изгоди от благосъстоянието на типовете, които водят до откриването на нови медикаменти, храни, оказват помощ. Затова ускоряването на напъните за систематизиране на типовете могат да доведат до доста открития, които оказват помощ на човечеството.

Изчезването на типове, което в последните години се форсира, единствено прави задачата по класифицирането по-спешна, считат учените. По данни на Организация на обединените нации светът е изправен пред най-голямата загуба на типове от изгубването на динозаврите преди 65 милиона години.

След като часовникът на изгубването за някои типове се движи по-бързо от всеки път, считам, че ускоряването на описването на типовете на Земята е с висок теоретичен и публичен приоритет, съобщи Камило Мора от Университета в Хаваи, който е ръкодовил изследването.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР