На цвят розето е по-близо до червеното, а на вкус

...
На цвят розето е по-близо до червеното, а на вкус
Коментари Харесай

С какви храни и ястия да поднесем Розе

На цвят розето е по-близо до аленото, а на усет - до бялото вино. Във Франция го назовават розе, В Америка – бланш, а в Испания розадо.

Както и да го назовават, всички са съгласни, че розовото вино е идеално за сантиментални вечери, а също по този начин и за другарски събирания и за публични мотиви. А датата 9 юни е съвършеният миг за едно от двете, тъй като през днешния ден се отбелязва Денят на розето.

Основното предписание при сервирането му е, че би трябвало да е добре охладено, преди да бъде поднесено.

 С какви храни и ястия да поднесем Розе

Максималната температура на това превъзходно вино при сервиране би трябвало да е е +10 градуса по Целзий. В противоположен случай розето, също като бялото вино и шампанското, изгубва своя усет и изтънчения си мирис.

Като общо, този вид вино е универсално – подхожда на всевъзможни ястия. Светло-розовите виновност с кисел усет са отлични за мазно месо. В комбиниране с него те вършат ястията от мазно месо по-леки и приятни, без да потискат аромата им.

Полусухото розе се съчетава добре с десерти.

Сухото и наситено вино се сервира към ордьоври, салати и рибни ястия.

Червено-розовите сладки виновност са подобаващи за сирена, плодове, алена риба и месо на грил.

Много добре се съчетава розето също по този начин с ризото, паеля и ястия, приготвени на тиган уок. Вкусът на розето се комбинира изключително добре и с разнообразни типове десерти.

 Сирена

Розовото изсъхнало вино може да се сервира в композиция с пържена риба, салами и колбаси, студени месни ордьоври, а също по този начин и с бяло месо, птици на грил и меки мощни сирена.

Полусухото розе е уместно за разнообразни типове сирена, десерти. Ако не сте експерт по сирената, розето е тъкмо за вас. Тъй като някои сирена се съчетават единствено с бяло вино, а други единствено с алено, розето можете да употребявате като универсално вино.

Можете да го съчетаете сполучливо с разнообразни типове сирена, без значение от аромата, твърдостта и плътността им. Розе се съчетава добре както със сирена с благородна мухъл, по този начин и с Гауда и Ементал.

Розето има нужната киселинност присъща на бялото вино и наситените плодови нотки, присъщи за аленото вино. Може да се употребява и в комбиниране с топли предястия със мощни подправки и най-различни морски блага.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР