На Цветница в много български градове се проведе кампания за

...
На Цветница в много български градове се проведе кампания за
Коментари Харесай

На Цветница доброволци дариха кръв безвъзмездно в цялата страна

На Цветница в доста български градове се организира акция за безплатно кръводаряване. Във Велико Търново по традиция доброволците даряваха кръв в мобилен пункт в една от най-старите църкви в града.

У нас през годините от ден на ден понижава броят на доброволните кръводарители, регистрират лекарите.

" Поддържаме запас, защото не знаем по кое време, каква потребност ще има. Има дефицит на доброволни кръводарители. Основно подаряват за околните си, които сега се нуждаят, по-рядко са безвъзмездните кръводарители, това следим ", съобщи доктор Милена Мирчева, МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Това прави извънредно мъчно поддържането на наложителен запас, който всяка болница би трябвало да има.

На празника през днешния ден доста от хората, които пристигнаха за литургията, взеха решение и да оказват помощ за спасяването на човешки животи, дарявайки кръв в изнесения медицински пункт в неделното учебно заведение към храма.

" Моето обръщение в този ден е, дано да имаме това безстрашие, тази наслада, да живеем и за близък, да оказваме помощ на близък, да гледаме общото, когато гледаме общото и нашето, персоналното ще се затвърди и ще бъде от изгода, само че без общото, ние не можем! ", показа Отец Славчо.

" Досега съм давал най-малко 20 пъти. За здраве, за хората, които имат потребност ", добавя Пламен Пенев, кръводарител.

" Според лекарите това е доста потребно за организма, аз преди малко дадох кръв и се усещам доста добре, доста витална. Обясниха ми доскоро, че една банка кръв може да помогне на двама, даже трима души, тъй че с един къс акт, който ние можем да създадем, оказваме помощ на един, двама или трима нуждаещи се ", сподели още Светла Иванова, кръводарител.

Кампании за безплатно кръводаряване на Цветница имаше в още доста български градове.

Автор: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР