На церемония в Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг беше

...
На церемония в Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг беше
Коментари Харесай

София отбеляза 134 години от Съединението на България

На гала в Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг беше тържествено маркирана 134-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България.
 БГНЕС

" 6 септември 1885 година е дата, която ни споделя, че най-важната работа за България би трябвало да я вършим без съмнения, без отсрочване и самите ние. Днес може би е мъчно да си представим шока от разделянето. Днес, когато сме привикнали елементарно да се разделяме, да вървим сами, дано си напомним историята като урок за сегашното. Съдбата на Отечеството ни е в личните ни ръце, в дружните ни старания, във вярата ни, че сме един народ, единен от идеята за общото благоденствие ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.
 БГНЕС

Тя означи, че Съединението е чисто българско завладяване , без външни подбудители, крепители и бранители. „ То е едно същинско българско знамение, тъй като надали някой по света е предполагал с каква увереност българският народ ще работи за отбрана на своята страна и народен блян след дългите епохи на терор ", акцентира тя.-->

Йорданка Фандъкова уточни, че Съединението е знак на несломимия блян на българина да живее почтено в своя страна, единен от своите сънародници, признат за еднакъв и заслужен от другите европейски нации, както мечтаеше Васил Левски.
 БГНЕС

В програмата за празничното честване на годишнината взеха присъединяване актрисата Силвия Лулчева, Националната гвардейска част, вокален отбор „ България ” с диригент акад. Валентин Бобевски.
 БГНЕС

На този ден камерите снимаха и ръкостискането сред Йорданка Фандъкова , която към този момент разгласи, че ще се кандидатира за нов мандат и Мая Манолова , която също е претендент за кмет на София.

 
 БГНЕС
„ Денят на Съединението е основен и знаков за България. Този акт е плод на една сантиментална фантазия и блян на българите, едно доказателство, че когато сме дружно, когато сме обединени, съумяваме. Мисля, че в нашето съвремие, във времето, в което живеем още повече би трябвало да се борим за свободата и би трябвало да го вършим дружно ”, сподели по-рано пред медиите и Мая Манолова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР