На този кадър се вижда как Давид Сен-Жак и руският

...
На този кадър се вижда как Давид Сен-Жак и руският
Коментари Харесай

Канадският астронавт Давид Сен-Жак и руският космонавт Олег Кононенко са първите хора на борда на Крю Драгън

На този кадър се вижда по какъв начин Давид Сен-Жак и съветският космонавт Олег Кононенко взимат проби от въздуха в кораба “Крю Драгън ”. Photo credit: NASA TV

Днес в 15:07 ч. българско време американската астронавтка Ан МакКлейн, канадският астронавт Давид Сен-Жак и съветският космонавт Олег Кононенко отвориха за пръв път шлюза на новия пътнически транспортен съд на Съединени американски щати “Крю Драгън ”. След това Сен-Жак и Кононенко първи влязоха навътре в кораба, до момента в който МакКлейн ги изчака извън. 

Канадецът и руснакът към този момент съумяха да разопаковат част от багажа, донесен от “Крю Драгън ”. Но най-важната им задача бе да инспектират вътрешността на кораба и да вземат проби от въздуха. Докато Кононенко и Сен-Жак вършеха тази работа, МакКлейн ревизираше измерените стойности от сензорите и най-после оповести, че въздухът е чист и няма нездравословни примеси.

След това наземните ръководители включиха вентилаторите, с цел да може въздухът на Международната галактическа станция да бъде подправен с този на “Крю Драгън ”.

Мисията на “Крю Драгън ” продължава да протича по проект. НАСА ТВ ще излъчи специфична гала по посрещането на новия транспортен съд в към 17:35 ч. българско време.

Следете работата на астронавтите от борда на Крю Драгън онлайн тук (Youtube връзка – ще се отвори нов прозорец)

Изгледайте запис от първото влизане на борда на Крю Драгън тук (Youtube връзка – ще се отвори нов прозорец)

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР