На този етап остана очакването за съдебна реформа, за огромно

...
На този етап остана очакването за съдебна реформа, за огромно
Коментари Харесай

Съдия Атанаска Дишева: Прокурор за министър на правосъдието? Съде...

„ На този стадий остана упованието за правосъдна промяна, за голямо страдание. Смея да настоявам, че законопроектът за нов Закон за правосъдната власт (ЗСВ), който беше направен извънредно интензивно през месеците януари и февруари, отговаряше на вижданията, на упованията и на обществото, и на магистратската общественост за измененията в главния закон за устройство на правосъдната власт в сходство с промените на Конституцията. Освен това в доста текстове на Закон за съдебната власт бяха направени промени, тъй че те да улеснят провеждането на тази промяна. “, сподели още тя.

 

Закон за съдебната власт можеше да бъде реалност до края на юни, докато беше избран период в Конституцията, и изборите не би трябвало да са спънка за това, счита арбитър Дишева.

 

„ Но през последните дни се усеща несъмнено напрежение. Самото продължение на периода за публично разискване съгласно мен е показателно. Аз чух планове за внасяне на промени в избрани текстове вследствие на тези разисквания. Според мен това е знакът, че ще бъдат импортирани промени за законопроекта за Закон за съдебната власт. Това, несъмнено, е възможно. Друг е въпросът в каква тенденция ще бъдат те. Емблематично е, че Асоциацията на прокурорите и професионалното съдружие на следователите излязоха с такава позиция. “, уточни съдийката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР