На този етап не виждам никакви основания да се предприемат

...
На този етап не виждам никакви основания да се предприемат
Коментари Харесай

Каракачанов: Засега няма основание за санкции срещу ген. Цанко Стойков

На този стадий не виждам никакви учредения да се подхващат наказания против ген. Цанко Стойков, безапелационен бе министърът на защитата Красимир Каракачанов.

След обичайна годишна конференция за положението на въоръжените сили Каракачанов разяснява проблема с командира на Висш съдебен съвет, чийто телефонни диалози с президента Румен Радев бяха публикувани от прокуратурата като доказателства по досъдебно произвеждане.

„ Не знам защо е било следствието и по кое време тъкмо е почнало, тъй като от документите, които бяха оповестени, това не е видно. Видно е, че бяха оповестени записи от диалози през 2019 година “, съобщи Каракачанов, който напомни, че е подреди на началника на защитата ген. Андрей Боцев да извърши служебна инспекция на обстоятелствата по случая.

Резултатите от нея би трябвало да бъдат подготвени на следващия ден.

„ Официално, до министъра на защитата, в мое лице и до началника на защитата ген. Боцев, който е директният шеф на ген. Цанко Стойко, претенции за каквито и да било дейности не са постъпили “, изясни военният министър. Според него обаче доста са въпросите, които могат да зародят по случая. „ Той ли бил обект на интерес, различен ли? Това са въпроси, на които ние не можем да отговорим “, уточни Каракачанов.

Той не пожела да разяснява в детайли въпроса за оттегленото от президента Румен Радев доверие към кабинета. „ Не би било редно да разясня политическите му изказвания по отношение на доверието към държавното управление. Аз персонално, а и моите сътрудници от военното управление, не забелязахме да има оттеглено доверие “, счита Каракачанов, само че добави: „ Конфронтацията сред институциите в никакъв случай не е водила България напред “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР