На този етап не се готвим за предсрочни избори. Това

...
На този етап не се готвим за предсрочни избори. Това
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Не се готвим за предсрочни избори

" На този стадий не се готвим за предварителни избори ". Това съобщи пред ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров и изясни, че основаването на партия Политическа партия е опция да се приобщи гражданското общество и да му се даде мощ за смяна.

" Трябва ни непоклатимост и небосвод, с цел да проведем промените, които сме декларирали, че желаеме да реализираме. Нашата задача е да стартираме една промяна, която е необратима ", добави той.

" Нормално е в една коалиция да има разнообразни отзиви за целите пред другите регулатори, в тази ситуация Българска народна банка, и да имат разнообразни показа кои хора биха изпълнили със наличие съответните промени. За нас работата на регулаторите в интерес на обществото е безспорен приоритет. В това сме много единни.... Следващата стъпка, по която работим, е един работещ механизъм за взимане на решение, когато има разнообразни възгледи вътре в обединението. Направили сме предложение към съдружните ни сътрудници.... Да имаме механизъм и да издигаме единни кандидатури за органите, които се избират от Народното събрание ", сподели Гюров, който отдръпна кандидатурата си за шеф на Българска народна банка.

Той акцентира, че сега обединението няма компромисна обща фигура за претендент за шеф на Народната банка.

" И в обединението, и в експертните среди желанието е тази фигура да бъде отвън парламентарните групи, с цел да се отстрани всякакво подозрение за политическа обязаност. Това ще бъде едно изискване.... Моята позиция като ръководител на ПГ на Политическа партия повдига въпроси по отношение на политизирането на тази позиция, което не би било в полза на регулатора. На този стадий не мисля, че това е един от работещите разновидности. Въпрос на разискване и полемика ".

Гюров посочи, че Политическа партия постоянно са работили добре с Любомир Каримански като ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание.

Като различен образец за тематика, по която има разнообразни мнение в обединението, той уточни разискването за изпращане на оръжия за Украйна:

" По опция този въпрос би трябвало да бъде изчистен сред съдружните сътрудници, преди да влезе в пленарна зала.... Трябва да се реши кое би било най-хубавото решение за страната - да отидем в интервал на една нова политическа рецесия или да предприемем дейности, които не са съгласувани с всички членове на обединението ".

Андрей Гюров беше безапелационен, че България има единна външна политика:

" Не бих споделил, че има две външни политика по тематиката за Северна Македония.... Всяка смяна в позицията на България би трябвало да мине през Народното събрание. Правителството има доста дейна политика на водене на разговор за решение на проблемите по отношение на отварянето на опцията на РСМ за договаряния за влизане в Европейски Съюз.... Очакваме да забележим същински резултати от страна на Република Северна Македония. В български интерес е РСМ да стане член на европейското семейство, само че единствено при осъществяване на уговорките, които са поети към отбрана на правата на българските жители в РСМ ".

" Продължаваме промяната " стои зад министъра на културата Атанас Атанасов и го поддържа във всичко, " което се пробва да прави за развиването на българската просвета ", съобщи ръководителят на парламентарната група на Политическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР