На този етап на хоризонта няма шанс електромобилите да станат

...
На този етап на хоризонта няма шанс електромобилите да станат
Коментари Харесай

Ще станат ли електромобилите по-достъпни за обикновените хора?

На този стадий на хоризонта няма късмет електрическите автомобили да станат толкоз налични, че цената им да спре да бъде фактор на потреблението. Хората обедняват с месеци, инфлацията яде приходите. Китай са единственият образец в последните две години, които съумяха да смъкват цената на електрическите автомобили и да ги създадат налични по силата на тяхното вътрешно ползване. Ако този модел се окаже резистентен, е допустимо да има мощна китайска конкуренция на автомобилния фронт в Европа. Това каза Калоян Желев, авто специалист, в предаването " Светът е бизнес " на bloombergtv.bg.

Коментирайки данните от отчет на S&P Global Mobility, че енергийната рецесия в Европа може да заличи 40% от автомобилното произвеждане, събеседникът уточни, че прогнозата за спад в производството на коли в Европа до един милион броя на тримесечие е мотив за терзание и звучи изцяло реалистично предвид на това, което става.

Основният напън върху промишлеността се дължи на веригите на доставки, включващи суровините, както и на покачването на енергийните цени.

По чисто политически аргументи огромен % от суровините сега са недостъпни или най-малко нежелателни.

" По политическа линия натискът е непрестанен ", уточни събеседникът, разяснявайки също неотстъпчивостта на Еврокомисията да вкарва все по-високи еко стандарти.

Огромният напън за ограничение на моторите с вътрешно горене от 2035 година пада единствено върху европейските компании, а не и върху американските, само че и освен това – той е самоналожен.

" Ние сами си го постановяваме, няма външна мощ, която да ни кара ".

Няма да е пресилено, в случай че кажем, че в икономическо отношение автомобилната промишленост е дойната крава на Европа във всяко отношение – като работодатели, като годишни обороти и като доходи. Тя е главният мотор на европейския търговски остатък. Така че пипането там с невнимателни ръце води до огромни последици, за които хората, от които това зависи в Брюксел, нямат разбиране.

Каквото и да мислим за Русия като политика, тя е огромен и значим стратегически пазар. Никой от огромните автомобилни играчи, че и от дребните, не е искал да отсъства от Русия. Въпросът е на каква цена е наличието и какви са инструментите, с които могат да се ръководят рецесии като актуалната, уточни Желев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР