На този етап германските разследващи не разполагат с доказателства, че

...
На този етап германските разследващи не разполагат с доказателства, че
Коментари Харесай

Берлин все още няма данни за руски саботаж на тръбите в Балтийско море

На този стадий немските проверяващи не разполагат с доказателства, че Русия стои зад детонациите по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ". " В момента това не може да бъде потвърдено, следствията не престават ", съобщи основният прокурор на Германия Петер Франк пред вестник Welt am Sonntag.

С помощта на два проучвателен кораба са взети проби от вода и почва, както и останки от тръбопроводите, а мястото на закононарушението е в детайли документирано. " В момента вършим правосъдна оценка на всичко това ", споделя Франк.

В края на септември след детонации наоколо до датския остров Борнхолм в Балтийско море бяха открити общо четири теча от двата тръбопровода. През ноември шведските органи излязоха със заключението, че става въпрос за сериозен бойкот. И до този миг следствието не е показало виновния за саботажа.

Местата на гърмежа се намират в интернационалните води в изключителните стопански зони на Дания и Швеция. И двете страни организират лични следствия.

Главният прокурор Петер Франк твърди, че проверяващите в Дания, Швеция и Германия поддържат връзка и обменят информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР