На този ден през 2013 година умира британският министър-председател Маргарет

...
На този ден през 2013 година умира британският министър-председател Маргарет
Коментари Харесай

Преди 8 години: Маргарет Тачър умира в хотел „Риц”

На този ден през 2013 година умира английският министър-председател Маргарет Тачър. През 1990 година Консервативната партия наподобява мощно политически уязвима от вътрешно предизвикателство поради съперниците на политиката на Тачър, обвързвана с локалните налози. В този миг в страната лихвеният % е 15 на 100 и това не е в полза на притежателите на жилища, бизнесмените и бизнеса. Предизвикателството е отправено посредством напускането на сър Джефри Хау на 1 ноември, който Тачър е унижила на съвещания на кабинета. Хау осъжда политиката на Тачър по въпросите за Европейската общественост и намерено приканва „ останалите да обмислят личното си държание “.

На 22 ноември 1990 година Тачър декларира, че няма да бъде претендент във втория кръг на вътрешнопартийните избори. Така тя се отхвърля от по-нататъшната опция да бъде министър-председател. Тачър поддържа Джон Мейджър като неин правоприемник и напуща Народното събрание през 1992 година Тя написа записките си в два тома. Въпреки че видимо поддържа политическите хрумвания на Джон Мейджър, доста от тях не й харесват. През 1998 година Тачър посещава някогашния чилийски деспот Аугусто Пиночет, до момента в който той се намира под домакински арест в Лондон, с повдигнати обвинявания за мъчения и ликвидиране.

На 22 март 2002 година лекарите й и предлагат да не изнася повече публични речи по здравословни аргументи, откакто е получила няколко леки сърдечни удара. На 26 юни 2003 година остава вдовица. В последните години от живота на Тачър нейното здраве е разтърсено. Умира на 8 април 2013 година в хотел „ Риц “ в Лондон на 87-годишна възраст, след няколко прекарани мозъчни инсулта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР