На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот

...
На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот
Коментари Харесай

Румен Радев: На този балотаж ще се сблъскаме с картела на статуквото

На този балотаж ще се сблъскаме с партийно проведения избор на картела на статуквото. Това съобщи Румен Радев след оповестяването на предварителните резултати от президентските избори, съобщи.

Според данните на " Галъп " Румен Радев и Илияна Йотова събират 49,4% от вота на първи тур, до момента в който тези на " Алфа Рисърч " му дават поддръжка от 49,1%. Резултатите не са дефинитивни, само че даже и водещата кандидат-президентска двойка да премине 50% при 100% броене на бюлетините в идващите дни изборна интензивност надалеч под 50% е втората причина, заради която идната неделя ще има втори тур на президентските избори.

„ Ясно е, че ще има балотаж, само че резултатът дава оптимизъм. Ще е неточност да мислим, че изборите са предрешени. Единственият метод да победим големите запаси на картела на статуквото е да бъдем мобилизирани. Нямайте подозрения, че мобилизацията на партиите на статуквото ще бъде цялостна “, сподели още Радев.

По думите му изборите са посочили решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма, с опитите за мимикрия и операция за да се разколебаят хората да гласоподават.

Радев сподели, че на втория тур ще разчита на политическите сили, които са били с него и Илияна Йотова по време на тази акция, както и на  всички българи, които желаят България да бъде съвременна европейска страна.

„ Пред партиите, които влизат в идващия парламент, стои императивната задача да сформират държавно управление. То би трябвало да е реформаторско, антикорупционно и обществено. То би трябвало да е подкрепено от ясно изразено болшинство, което да не оставя подозрения за нечестни зависимости “, сподели Радев.

„ Съставянето на държавно управление няма да бъде елементарно, само че мощно се надявам, че партиите са извлекли уроци от неуспехите си в двата предходни избора. Вече няма къде да се отстъпва. Въпросът е за цената – дали ще имаме държавно управление непременно или държавно управление, обединено от някакви правила “, добави той.

Радев уточни, че ще го забележим на спор с претендента за „ Дондуков ” 2 Анастас Герджиков.

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова също благодари за поддръжката и доверието на всички дали своят вот за тях.

„ Освен на доверието, разчитаме на тези уроци, на естествените страхове на хората, на гнева им и на подозренията, които имат. Ще продължим нашата борба за разрушение на една система, която не даде отговор на техните въпроси и на техните проблеми през последното десетилетие “, съобщи Йотова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР