На това състезание представяте не само вашите умения, а и

...
На това състезание представяте не само вашите умения, а и
Коментари Харесай

Изпратихме 22-ма бойци на Световните военни игри в Китай

На това съревнование представяте освен вашите умения, а и Българската войска, по тази причина ви поисквам триумф и на добър час. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов, който взе участие в церемонията по изпращането на българския боен тим за присъединяване в Седмите международни военни игри в Китай.

След като достиженията на военните спортисти бяха показани на церемонията, министърът на защитата им пожела триумф на надпреварата в Китай, като изрази убеждението си, че тимът отива добре квалифициран и добре ще показват военния ни спорт.

На церемонията в МО участваха също заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, високопоставени офицери, китайският аташе по защитата. Нека всеки от вас реализира максимума от това, за което се е подготвил, и всички ние да ви посрещнем на летището с повече медали и триумфи, за славата на Българската войска и спорта в нея, пожела Андонов.

Българската делегация за Седмите международни военни игри ще бъде ръководена от заместник-началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, който също пожела триумф на тима. Ръководител на българската задача е полковник Венелин Дерибеев.

Делегацията включва 36 индивида, от които 22-ма спортисти в 8 типа спорт от разнообразни военни структури, треньори, съдии, ръководители и публични лица. Спортната конкуренция ще се състои в Ухан от 18 до 27 октомври. На всеки от спортистите министърът на защитата даде икона на Св. Георги Победоносец.

Българският боен спорт става пълновръстен член на третата по величина международна спортна организация - Международния съвет за боен спорт /CISM/, още през 1991 година - 13 години преди присъединението на страната към НАТО. Преди CISM са единствено Международният олимпийски комитет и ФИФА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР