На това място преди се провеждаха луксозни партита на свръхбогати

...
На това място преди се провеждаха луксозни партита на свръхбогати
Коментари Харесай

Руският Дом: Тук Русия демонстрираше богатство и величие


На това място преди се организираха първокласни празненства на свръхбогати съветски олигарси, тук са идвали и Владимир Путин, и Дмитрий Медведев. Но войната в Украйна промени всичко. Каква е ориста на някогашния " Руски Дом " в Давос?

В някогашния „ Руски дом “ в Давос още веднъж звучат гласове на руснаци. Само че те не беседват с евентуалните вложители в известния курорт. Вместо това се чуват гласовете на.

Резиденцията в швейцарското алпийско градче, която беше прекръстена на " Дом за военните закононарушения на Русия ", в този момент се употребява от украинска организация, която разобличава военните закононарушения по време на съветската инвазия.

" Пример за това, което Русия сама си аргументи "

" Новото име на този дом е един от образците за това, което Русия сама си аргументи, като се трансформира в страна на военнопрестъпници ", съобщи в свое виртуално послание към участниците в Световния стопански конгрес в Давос.
Редакцията предлага
Руският дом, стопанисван едно време от фондация " Росконгрес ", беше основен детайл от рекламната акция на Москва пред международните вложители. През 2020 година, последният към този момент Световен конгрес в Давос, домът бе посетен от над 2000 души от 85 страни. Сред тях бяха американският милиардер Рей Далио и шейх Али Алуалид Ал Тани - член на кралското семейство от Катар.

През тази година постройката бе поета от  украинците, откакто Световният стопански конгрес взе решение да не кани съветски публични лица и бизнес водачи поради войната. В представителната резиденция в Давос в този момент върви галерия, в която под формата на филм се демонстрират хиляди фотоси на украински жертви. На декор звучат гласовете на съветските причинители.

" Някога това беше мястото, където Русия се представяше пред света. За нас е извънредно значимо в този момент тук да се приказва за същинската Русия ", споделя Бьорн Гелдоф, един от уредниците на събитието.

" Продължавайте да подкрепяте Украйна "

" Ако разкажем историята на тази покруса допустимо най-силно и представително, това би избавило доста човешки животи. Надяваме се, че това би подтикнало международните политици да изпратят по-бързо оръжия на Украйна и да наложат още по-строги наказания на Русия ", съобщи украинският милиардер Виктор Пинчук. Неговата едноименна фондация стопанисва Дома за военните закононарушения на Русия.

Украйна се показва тази година на форума в Давос с извънредно огромна делегация. На опустошената от войната страна са отдадени многочислени събития и сесии. Украинските делегати и бизнес водачи се надяват да насърчат непознатите представители за оказване на нова поддръжка.

Русия бе изключена от присъединяване в Давос

За пръв път след рухването на комунизма. Мястото си завоюва особена популярност поради прословутите блестящи празненства, проведени от съветски олигарси, които докарваха разнообразни международни звезди, с цел да впечатлят задграничните вложители.

Давос постоянно е играл значима роля в историята на руснаците. Именно тук, в швейцарските Алпи, през 1996 година група съветски олигарси подписаха така наречен Пакт от Давос, с цел да предотвратят очертаващото се несъмнено проваляне на президента Борис Елцин, кандидатстващ за втори мандат. Повече от десетилетие по-късно, в Давос дойде тогавашният първи заместник-премиер на Русия Дмитрий Медведев – по това време появяването му бе изтълкувана като показване на бъдещия правоприемник на президента Владимир Путин.

Бьорн Гелдоф, уредник на изложбата за съветските военни закононарушения в Украйна

Путин, който десетилетия наред е поддържал персонални контакти с създателя на Световния стопански конгрес Клаус Шваб, е приказвал два пъти пред участниците, в това число и предходната година.

" Искахме да градим мостове "

Руското показване в Давос оцеля даже по време на западните наказания против Русия, признати поради анексията на Крим през 2014 година. Но след съветската експанзия в Украйна обстановката се промени радикално.

Самият Шваб неотложно осъди съветската експанзия и жестокостите, осъществени в Украйна. Световният стопански конгрес замрази всички свои контакти с съветски предприемачи и компании, в това число и някои доходни партньорства.

" Имахме предпочитание да градим мостове, с цел да улесняваме разговора. Но очевидно има една нация, или по-скоро един човек, който не желае да взе участие в сходен разговор. Ако тази обстановка се промени, ние сигурно ще сме подготвени още веднъж да посредничим и още веднъж да градим мостове ", съобщи представителят на Световния стопански конгрес Ян Цопф.

*****

Вижте и тази снимкова изложба на Дъждовни води:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР