На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито,

...
На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито,
Коментари Харесай

На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито, твърди Нинова

" На тези избори гласове се купуваха нападателно, надменно и намерено ", сподели през днешния ден по Би Ти Ви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Попитана, дали има доказателства за изказванията си, тя посочи, че работа на полицията е да откри доказателства, а партиите единствено подават сигнали.

Вчера от Българска социалистическа партия оповестиха, че поради сигнали за нарушавания ще желаят броене на бюлетините и вероятно анулиране на кметските избори в Шумен и Ловеч.

Партията ще поддържа и инициативния комитет на Мая Манолова при вероятно искане за анулиране на изборите в София. Решенията ще бъдат обсъждани от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия през днешния ден.

На изказванията, че всички партии купуват гласове Корнелия Нинова уточни, че с цел да купуваш гласове, би трябвало да имаш запас, а той е в ръководещата партия. Тя разгласи още, че Българска социалистическа партия е направила красива акция.

" Ниска интензивност, невалидни бюлетини, незаинтересованост, това бяха проблемите на локалните избори ", заключи Нинова. Успешното показване на Българска социалистическа партия, изразяващо се в спечелването на кметските места в 62 общини, измежду които 4 огромни регионални града, тя изясни с това, че тактиката " Визия за България " е прераснала в стратегия за всяка община съответно с съответни и ясни ограничения. Други фактори били налагането на новото потомство политици и дейната и динамична предизборна акция.

Корнелия Нинова изрази мнение, че Бойко Борисов, като водач на ГЕРБ стартира промени в партията, каквито тя е направила преди три години. " Той приказва за мандатност на кметовете, ни го въведохме за депутатите ", разясни тя.

Мнението на Нинова е, че Борисов стартира промяната късно и по неправилен метод. Тя изрази и удивление, че не се вкарва ограничаване и за мандатите на водача на партията. " Аз мога да бъда ръководител на Българска социалистическа партия два мандата - 8 години. Той не счита да си отива, а си лимитира хората ", добави водачът на левицата.

В отговор на въпрос Нинова посочи, че положителното показване на локалните избори няма да успокои вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия. " Дали съм мощен водач, или не, ще покажат годините. Но откогато съм на поста, Българска социалистическа партия си ускорява въздействието ", заключи тя

Корнелия Нинова сподели, че след балотажа е говорила с Мая Манолова по телефона, само че в диалога не е ставало дума за проектите за бъдещето на някогашния омбудсман. " Не мога да предсказвам какво ще прави - нова партия, или ще се върне в Българска социалистическа партия. Предпочитам да разясня дейности, а не думи ", добави водачът на левицата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР