На територията на Румъния вероятно са били идентифицирани елементи на

...
На територията на Румъния вероятно са били идентифицирани елементи на
Коментари Харесай

В Румъния са открити предполагеами фрагменти от дрон след руска атака срещу Украйна

На територията на Румъния евентуално са били разпознати детайли на дрон, заяви румънското министерство на защитата в сряда. Информацията идва, откакто рано на 13 септември Русия нападна с дронове град Измаил в Южна Украйна , на няколко километра от границата с Румъния.

" Фрагменти, които биха могли да произлизат от дрон, разпръснати на повърхност от няколко десетки метра ". Така министерството разказа откритото от екипажа на румънските военновъздушни сили. На мястото са изпратени и екипи, които да съберат проби за проучване.

Ако бъде доказано, че фрагментите са от дрон, това ще бъде третият сходен случай за последните няколко дни в Румъния. Страната е членка на НАТО, съгласно чийто правила офанзива против една от страните в Алианса се възприема като офанзива против всички.

Отломките са открити покрай градовете Нуфарул и Виктория , в окръг Тулча - регион на река Дунав. Там реката съставлява естествена граница сред Румъния и Украйна.

По-рано румънското министерство на защитата заяви, че службите за незабавна помощ са получили позвънявания за " вероятни случаи на удар от дрон " в региона.

През нощта Букурещ разгласи положение на предварителна подготвеност в регионите в окръзите Тулча и Галац вследствие на видяни " групи дронове, които се насочват към украинските пристанища ".

Жителите на Тулча получиха предупредителни известия с молба да намерят заслон, защото има " възможност от рухване на предмети от въздушното пространство ", заяви румънската работа на Радио Свободна Европа.

Рано сутринта в сряда управляващите в украинската Одеска област оповестиха, че пристанищната инфраструктура в Измаил е била развалена при нова офанзива с съветски дрон.

От юли, откакто се отдръпна от по този начин наречената зърнена договорка, Русия усили нападенията си против украинската инфраструктура, обвързвана с износа на зърно. Миналата седмица турският президент Реджеп Ердоган се срещна с съветския си сътрудник Владимир Путин в опит да я възобнови. Той обаче не реализира резултат.

По-рано през септември Румъния заяви за, в които, сходен на употребяваните от съветската войска, са били открити на румънска земя след съветски офанзиви против румънската пристанищна инфраструктура.

Румънските управляващи осъдиха случаите като " недопустимо нарушение на въздушното пространство на Румъния ", до момента в който НАТО съобщи, че не разполага с информация те да са породени от умишлена съветска офанзива.

От началото на войната до момента Украйна няколко пъти е докладвала за хипотетични съветски оръжия, които прелитат или се разрушават в съседи, в това число членки на НАТО. Засегнатите страни и НАТО до момента не са предприемали съответни дейности в отговор на тези произшествия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР