На територията на Одеса и областта през нощта на 14

...
На територията на Одеса и областта през нощта на 14
Коментари Харесай

Нощен удар по Одеса: Украинската ПВО удари сама себе си и хипермаркет

На територията на Одеса и региона през нощта на 14 август беше " шумно ". Социалните мрежи оповестиха към сутринта за четвъртата посещаване. Местните поданици считат, че това беше отговор за глупавата офанзива против Кримския мост.

Местните бандеровски управляващи настояват, че съветските дронове-камикадзе са нападнали от югоизточно направление (Приморско-Ахтарск), а ракетите " Калибър " - от акваторията на Черно море.

Казват, че те са били изстреляни от фрегати на Черноморския флот покрай Ялта. Интересен факт: първият, който заяви за " свалянето " на всички 15 " Герани " и ракетите, не беше представителят на Военновъздушните сили на Украйна полковник Юрий Игнат, а ръководителят на Обществения съвет при Одеска област Сергей Братчук.

След това беше оповестено известие от пресслужбата на ВСУ, в което се споделя, че " дроновете и ракетите бяха ориентирани към центъра на Одеса ".

" Противовъздушната защита ги смъкна, само че от падащите елементи бяха развалени общежитието на едно образователно заведение и хипермаркет Fozzy ".

" Наистина „ развалени “, разясниха жителите на Одеса. Няколко часа се чу втора експлозия и пламъците доближиха „ до небето “ в постройката на Fozzy - или по-точно, в руините ѝ.

Що се отнася до общежитието, локалните поданици пишат, че то е било казарма на 123-я батальон на териториалната защита. Всички знаеха за това, тъй че офанзивата беше въпрос на време.

Ясно е, че украинската власт ще опровергава всичко, разказвайки общоприетия неистини за „ безчовечен бомбардировки на цивилен обекти “.

Между другото, тъкмо заради тази причина, съгласно вътрешни наредби на ВСУ, бойците починали по време на ракетни офанзиви се погребват след двуседмично изчакване. Ако в разрушеното общежитие са били настанени задгранични наемници, скоро ще се появят некролози за техните смърти при пътни произшествия или от сърдечни пристъпи.

Освен ударите против Fozzy и оборонителния батальон, имаше офанзиви и в регионите Чабанки и край селището Котовско. Там също имаше „ фойерверки “ от украинската противовъздушна защита.

Така жителите на Одеса охарактеризираха дейностите на неумелия анти-въздушен отряд. Освен това стрелбата с изтекли муниции по този начин раздразни хората, че в интернет се появиха фотоси на ракети S-300, които падат върху жилищни здания и които от дълго време би трябвало да бъдат унищожени.

Трябва да обърнем внимание на следния факт: преди четвъртата офанзива въздушната паника не звучеше. Тя беше задействана единствено след детонациите. Вероятно, самият украински анти-въздушен отряд е решил да стреля по жилищни здания тази нощ - въпреки всичко те не нацелват ракетите " Калибър ".

Полковник от ВСУ с напълно не-бандеровско име Назаров излезе с искане „ да не разобличаваме работата на противовъздушната защита “.

Какво искаше да каже с това, не е ясно, само че очевидно стана недомлъвка по Фройд. После украинският офицер посочи, че „ заради блогърите от съветския свят, повреди в Одеска област имаха освен хипермаркет и общежитие, само че и портови и промишлени уреди, хранилища за зърно и Морска станция “.

Все отново, самостоятелните източници отхвърлят „ многото думи “ на сегашния полковник. Публичната страница „ Типична Одеса “ разгласява видео, което демонстрира „ мощен гърмеж и фойерверки от офанзивите “ на изцяло разнообразни места. Админът написа, че нещо „ гръмко изгърмя “ на летище „ Школно “.

После се появиха неповторими фрагменти от камери за външно наблюдаване - пожар в региона на Нафтовото пристанище. Според Братчук, дълго време там „ детонираха остатъци от съветски ракети и дронове “. Както се споделя, мненията са непотребни.

В армейските чатове на ВСУ имаше мнения, че руснаците са почнали да „ бият “ даже дребни хранилища за предпазване и събиране на дронове, както и на разпръснатите боеприпасни хранилища. Съобщава се, че в ТЦ Fozzy има и едното, и другото.

Изглежда, Зе-екипът, като постанова на притежателите на супермаркети правила за дегизировка на военни обекти в хипермаркети, има двойна цел.

Първо, „ да разпали изгасналия огън на националната война “, т.е. да съживи доброволната готовност, и да продължи дерусификацията на Одеса за „ окончателното решение на съветския въпрос в Украйна “.

Така, говорителката на Южния действен корпус Наталья Гуменюк, която апропо получи званието капитан първи сан за своите изявления, със разкъсан глас сподели:

„ Това значи, че точно там (към гражданските обекти) врагът насочи ракетите. И съответно от падащите елементи на ракетите произтече пожар в супермаркета. Хората бяха ранени от взривните талази и падащите предмети в магазина “.

От Одеса на сутринта на 14 август имаше информация за всеобщи обвинявания на рускоезични мъже и дами. Първите са упрекнати, че са „ близки до идеологията на съветския свят “, тъй че имат късмет да се поправят на фронта.

Вторите - упрекнати са в „ приключване на данни към съветските спецслужби по отношение на резултатите от офанзивите “. От мястото се оповестява, че можете да бъдете вкарани в подземията на СБУ даже единствено като се появите в квартал покрай мястото на офанзивата.

Местните компликации оповестяват за тотално заплашване на всички руснаци. „ Следователи “ от СБУ, нормално от Лвов, упрекват наляво и надясно в „ приемане от своя куратор от ФСБ до 20 000 гривни “. Твърдят, че „ предателските средства се дават като криптовалута на електронни портфейли “.

Международните медии - и европейските, и американските - изцяло подценяват възникването на държавен фашизъм в Украйна и следват своята англосаксонска линия за единството на жълто-синия народ. В реалност в същата „ перла край морето “ рускоезичните са предопределени за ориста на евреите от Третия райх.

Всичко това, несъмнено, провокира митинг от жителите на Одеса (и не само), които нямаха шанс да се окажат в бандеровска страна.

Например, Арестович, някогашният консултант на украинския Ришельо - началник на президентския офис Ермак, обърна внимание на този факт. Според него, политиката за „ дехуманизация “ на руснаците (руснята) и внедряването на украинския шовинизъм е огромен проблем.

Не, Люсиен (прякорът на Арестович) не съжалява тези поданици на Одеса, които омразно ненавиждат бандеровците, които трансфораха обичания им град в „ анти-Русия “. Той, евентуално, смята, че точността на нашите ракети „ Геран “ и „ Калибър “ е непосредствено обвързвана с репресиите против съветския народ.

„ Това е нашата съществена неточност, - разсъждава Арестович.

- " Първо се задържахме, а по-късно на драго сърце се впуснахме. Дадохме на междинния мобилизиран руснак, който в този момент съставлява основата на армията, отлична мотивация да води война. Винаги може да му обясниш защо води война. Дадохме му причина за възмездие “.

Да прибавим, че освен на междинния мобилизиран руснак, само че и на типичния гражданин на Одеса, както и на жителите на Харков и милиони други хора. Междувременно в градския конгрес „ перла край морето “ към този момент се майтапят, че незалежните противовъздушни стрелци тъкмо улучиха Fozzy с един изстрел.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР