На територията на Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология в

...
На територията на Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология в
Коментари Харесай

Последно поколение ангиографски апарати в УМБАЛ „Пълмед“ и...

На територията на Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „ Пълмед “, гр.Пловдив и УМБАЛ „ Софиямед “ действат последно потомство ангиографски системи на софтуерният колос Siemens Healthineers. Те бяха конфигурирани в лечебните заведения преди броени дни, а от тази седмица българските пациенти към този момент имат достъп до тях и опциите, които оферират, за инвазивна диагностика и лекуване на сърдечно-съдовите болести. Апаратите са последно потомство от типа си и са снабдени с най-новата софтуерна версия, особено създадена за 2022г. и са внедрени за първи път в България и в двете лечебни заведение.

Ангиографията е способ за рентгеново проучване на съдовете, което разрешава да се дефинира мястото на стеснението или запушването, както и мястото и степента на патологичното уголемение при аневризъм, съществуване на вътрешен кръвоизлив, степен на разпространяване на метастази и други заболявания, които няма по какъв начин да се диагностицират по различен метод.

“Годишно през Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология на УМБАЛ „ Пълмед “ минават над 3000 пациенти като при над 75% от тях се постанова осъществяването точно на ангиография. Благодарение на актуалната инсталация, с която болница „ Пълмед “ разполага/ две ангиографски системи Artis one/, можем да предложим на своите пациенти най-модерните способи на лекуване в изискванията на оптимален комфорт, както и цялостна гама неинвазивни и инвазивни способи на диагностика и лекуване на сърдечни,мозъчни и съдови болести от високо квалифицирани експерти в региона на кардиологията и ангиологията “, добавя доктор Руслан Касабов, шеф на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „ Пълмед “, гр.Пловдив.

Новоинсталираните ангиографски апарати модел „ Artis one “ са унифицирани да покрият изцяло потребностите в актуалната интервенционална диагностика в областите Кардиология, Неврология, Съдова диагностика и Рентгенология. Апаратите са снабдени със междинен размер плосък динамичен детектор с най-висока степен на цифровизация, двуфокусна рентгенова тръба и мощен рентгенов генератор. Съвременният дизайн разрешава безпроблемно позициониране на системата към пациента, а компактните й размери усилват удобството и комфорта в работната зала.

„ Двата ангиографски апарата са снабдени с най-новата новаторска технология за бърза и прецизна коронарна диагностика на сърцето – Heart Sweep, позволяваща обзор и локализиране на коронарната патология единствено с едно единично инжектиране на контрастна материя. Покритието на пациента от над два метра, което поддържат двата апарата е еквивалент единствено на таванно окачените ангиографски системи от други производители. Освен общоприетите функционалности за разбор и диагностика на коронарни съдове, периферни съдове, лява камера на сърцето, апаратите са снабдени и със профилиран програмен продукт за три измерна (3D) реорганизация, извънредно потребна при кардиологични TAVI/TAVR процедури, локализиране и разбор на мозъчни аневризми, локализиране и разбор на туморни образования. Всички тези нововъведения повдигат клиничната диагностика в двете лечебни заведения на ново равнище “, акцентират от Siemens Healthineers.

„ Новият, втори за отделението по кардиология и инвазивна кардиология ангиограф в УМБАЛ „ Софиямед “, е най-модерната все още технология в света за инвазивно диагностика и лекуване на сърдечно-съдови болести. Апаратурата има най-високите софтуерни параметри, което разрешава реализиране на най-високо качество при инвазивната диагностика и лекуване на болесттите на сърдечно-съдовата система като исхемична болест на сърцето, изострен инфаркт на миокарда, изострен коронарен синдром, остра и хронична сърдечна непълнота, хронични и тотални оклузии (запушвания) на кръвоносните съдове, стенози на каротидната и периферна артериална болест, хронична артериална непълнота на долните крака и други Апаратът в “Софиямед “ е оборудван и с функционалности и софтуерни приложения за сложна електрофизиологична (ЕР) диагностика. Системата е снабдена с последно потомство компютърно основана работна станция Sensis Vibe Combo за запис и следене на хемодинамичните индикатори на пациентите, процедури за аблация, както и с 64 канала за IECG електрода. Апаратът разполага със програмен продукт за автоматизирано сегментиране на ляво предсърдие (LA Segmentation) като резултата може да бъде автоматизирано изпратен до системи за мапинг на сърцето (CARTO)”, разяснява доктор Ивета Ташева, д.м., шеф на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология в „ Софиямед “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР