На своя 61-ви рожден ден Борисов инспектира строежа на АМ

...
На своя 61-ви рожден ден Борисов инспектира строежа на АМ
Коментари Харесай

Борисов: Магистрала "Хемус" ще е напълно готова през 2024 г., записът е фалшив, забавлявам се

На своя 61-ви рожден ден Борисов инспектира градежа на Автомагистрала " Хемус " в сектора от " Боаза " до пресичането с пътя Луковит-Угърчин, който включва и пътен възел " Дерманци ".

В инспекцията се включиха министърът на финансите Владислав Горанов и заместител министърът на районното развиване Николай Нанков. Борисов ревизира построяването на два пътни възела, четири моста и два виадукта.

Борисов съобщи, че парите за автомагистралата са заделени и в случай че всичко е наред, ремонтните действия ще приключат до края на 2021 година

" Видяхме всички лотове, мините и Вие с колите си да видите хиляди българи по какъв начин работят. Строят се големи тунели и мостове. 8 моста с дължина от 1 200 метра. В края на 2024 година, в случай че вървим с това движение, автомагистралата ще е подготвена. Към 130 души археолози работят по трасето. Пазим находките от иманярите, откриват се страхотни артефакти и бързо си ги отнасят в музеите. Това са планове за по 100 години и нагоре ", уточни пред публицисти министър председателят след огледа на строителството на автомагистралата.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков уточни, че над 4 000 души работят по трасетата на " Хемус ".

Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 година е главен приоритет в Управленската стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано точно със строителството на " Хемус ", което ще обезпечи бърза и безвредна пътна връзка сред София и Варна, уточни Борисов.

" Изграждането на пътищата беше трудоемко, с цел да може да вървят машините и камионите и да почне градежа. Парите са изведени в обособена сметка още преди две години, с цел да са спокойни хората, че 2024 година ще се стига от София до Варна по автомагистралата ", посочи още Борисов.

Работим да приключим и последното трасе на Околовръстния път на София, сподели министър председателят.

Попитан не се ли ядосва от обстоятелството, че някой се пробва да разклати страната, като разгласява аудио записи, министър-председателят съобщи, че това са трикове от 10-15 години насам.

" Нищо ново не научиха. Като наближат избори и стартира едно и също. Записват се. Е, Ненчо Балабанов да го вземат, той най-готино ме имитира. Дори не ми е комфортно да го разясня това ", сподели Борисов. И добави по повод постовете на Васил Божков във Фейсбук, че всеки може да си написа каквото си изиска, а той строи.

От фотография на Божков, качена във " Facebook ", този път не се виждат буквите ББ, а телефонен номер. Чатът е от 2018 година, единият от 13 юни - когато е рожденият ден на премиера. " PS: За развлечение: Ч.Р.Д., ББ! Пак ", приключва Божков, който демонстрира известията.

Днес, на рождения си ден Бойко Борисов описа и по кое време се е напил за първи път.Навремето като каратист са го черпили саке, което му се сторило доста сладко, само че се оказало, че е мощно. А до тогава в никакъв случай не бил пил алкохол. " Завъртя ми се всичко и започнах да бълвам. Веднага потърсих доктор и по тази причина от този момент не лизвам ", отсече министър председателят на въпрос за вчерашния подправен запис, на който се пробвали да му вкарат думи в устата, а и да го изкарат пийнал.

" Това са 100% неистини! И за записа, и за Божков! Личи си, че това не е моят глас. Събитията са в разнообразни дни ", разяснява и за " Епицентър " министър председателят по отношение на публикувания абсурден запис, в който глас, наподобяващ на неговия, приказва с безсрамен звук за ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

На въпрос от публицисти в този момент кой го е обвинил, че е пийнал, Бойко Борисов отговори: " ми, некви идиоти ". Той добави, че компрометиращото аудио се е появило поради боязън у съперниците му. " Понеже вършим доста положителни неща, трябваше нещо гадно да се измисли. Сега и техниката напредна. Важно е да не се разфокусираме ", сподели в умозаключение Борисов.

Снимка: Българска телеграфна агенция

Борисов е катеторичен, че това е следващата операция, обвързвана с името му.

Докато Борисов бе на среща с кметицата на Ловеч Корнелия Маринова и градоначалникът на Плевен Георг Спартански той разяснява пред медиите злободневните тематики

По мотив данните на социолозите, че ГЕРБ повишава доверието си Борисов отвърна: " Това, което вършим, е за хората. Дано и нашата партия изкара 100 години. Ще видите разликата по какъв начин Северозапада ще живне, прекракрасна природа ".

Борисов отново посочи, че строителството му е най-големият подарък. " Това, което вършим е за 100 години, чест им прави на строителите ", разяснява той.

" Това, което вършим с кметовете, е единствено за хората. След 100 години няма да ме има нито мен, нито Корнелия, само че това са планове за по 100 години и нагоре. Ще видите разликата. Ще видите какъв брой ще помогнем на Севера.

" Смъртността въпреки всичко е ниска. Трябва да пазим възрастните хора ", уточни Борисов по отношение на ограниченията за ковид. Няма да затваряме повече нищо. Всички доктори споделят, че вирусът сега е по-малко яростен. Подготвени сме, имаме дрехи и средства. Докторите и медицинските лица се образоваха ", сподели той във връзка на пандемията.

" Но не е хубаво интелигентни хора да се крият по една седмица като докторката или другият в къмпинг " Градина ". Всеки би трябвало да демонстрира дисциплинираност и отговорност ", безапелационен бе министър председателят.

" Имаме нов връх на изследвани, освен на болни от ковид. Трябва да свикнем с мисълта, че го има, да се пазим и да внимаваме. Смъртността е ниска, основно при възрастните и болните хора ", уточни Борисов.

" Няма да затваряме повече. Подготвени сме Имаме дрехи и защитни средства. Имаме всичко, което е належащо. Виждате в Кърджали, интелигентни хора - крили са се по една седмица като на къмпинга в Градина. 4-5 дни са заболели, виждат, че берат душа и чак тогава отиват да търсят помощ ", добави той.

Той прикани, всеки, който признаци или подозрения, да се обърне към доктор, а не да рискува живота и здравето на близките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР