На своето августовско заседание Общински съвет Банско одобри отчета за

...
На своето августовско заседание Общински съвет Банско одобри отчета за
Коментари Харесай

Общински съвет Банско прие отчета на общинския бюджет за 2017 г.

На своето августовско съвещание Общински съвет Банско утвърди доклада за осъществяването на общинския бюджет за миналата 2017 година, както и настоящото осъществяване на бюджета за първото полугодие.

Данните от приходната част сочат растеж от 1 160 000 лв. на събраните средства от лични доходи спрямо 2016 година, като той е максимален при събрания туристически налог, данъка за придобиване на имущество и годишния налог за владение на неподвижен парцел. Отчетът за приходите за първата половина на 2018 година пък сочи 56 % събрани средства на база на заложените за 2018 година „ Разчетите сочат, че се движим добре през актуалната година във връзка с събираемостта. Също по този начин продължаваме с наклонността да усилваме личните си доходи при съпоставяне на данните с тези от предходните години. Ежегодно вършим разбор в кои сфери има капацитет за повишение на събираемостта, какви ограничения можем да вземем и какви дейности да предприемем. Останалото е предпочитание за работа” разяснява кметът Георги Икономов бюджетните данни.

По време на сесията на локалния парламент бе взето решение да бъде предоставена парична премия от 1000 лв. на таекуондистката Катрин Гемкова. Деветокласничката донесе на България златен орден от провелото се през месец април Европейско състезание. Стимулирано бе също присъединяване на Иван Везюв – консуматор на обществена услуга в Банско, в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби през 2019 година Това са игри, предопределени за лица от уязвимите групи, с които те са приобщавани към живота и подтиквани да развиват опциите си.

Гласувано бе допълнение на Наредбата за поддържане и запазване на чистотата и ръководство на отпадъците на територията на общината. Новият текст касае контрола върху жители, които употребяват общинските тротоари за депозиране на материали от друг темперамент. С допълнението бе основан също ред, по който да бъдат събирани и премахвани излезлите от приложимост МПС, оповестиха от пресцентъра на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР