На свое заседание вчера Министерски съвет е одобрил Протокол за

...
На свое заседание вчера Министерски съвет е одобрил Протокол за
Коментари Харесай

Започват проучвания за нов мост Русе - Гюргево


На свое съвещание през вчерашния ден Министерски съвет е одобрил Протокол за изменение и допълнение на Меморандум сред държавните управления на България и Румъния. Документът касае осъществяването на задълбочени изследвания за построяването на нови мостове над река Дунав. На свое съвещание през вчерашния ден Министерски съвет е одобрил Протокол за изменение и допълнение на Меморандум сред държавните управления на България и Румъния.
Документът касае осъществяването на задълбочени изследвания за построяването на нови мостове над река Дунав.

С подписването на документа двете страни ще поддържат осъществяването на изследвания за създаване на нов мост над река Дунав при Русе – Гюргево, посредством което се слага основа за разширение на транспортните връзки и повишение на икономическата интензивност. Същевременно се регистрира изразената воля на водачите на балканските страни за възстановяване на транспортната съгласуваност в района. Подкрепа за построяването на ново оборудване на р. Дунав при Русе – Гюргево е изразена и от локалните и районни управляващи на двете страни.
Статистиката демонстрира неведнъж повишаване през последните години на автомобилния трафик през Дунав мост Русе - Гюргево, както и на комерсиалния продан по кулоар „ Рейнско-Дунавски “ от главната Трансевропейска транспортна мрежа. Съществуващият „ Дунав мост “ е открит за употреба преди 64 години и техническите му благоприятни условия не разрешават облекчение на трафика. Поради дългата му употреба се постанова рехабилитация на структурата и прекъсвания на придвижването. Това води до тапи, натоварване на инфраструктурата и други усложнения. Изграждането на ново оборудване при Русе - Гюргево ще облекчи доста трафика, ще понижи отрицателното влияние върху околната среда и ще има повсеместен позитивен стопански резултат за двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР