На свое заседание бюджетната комисия в парламента е разгледала предложение

...
На свое заседание бюджетната комисия в парламента е разгледала предложение
Коментари Харесай

Депутатите удължиха срока за внасяне на Бюджет 2024

На свое съвещание бюджетната комисия в Народното събрание е разгледала предложение за удължение на периода за внасяне на държавния бюджет. Това заяви Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. Така на процедура се удължава срокът, в който Асен Василев е задължен да внесе в Народното събрание плана на бюджет за идната година.

Вчера стана ясно, че Делян Добрев от ГЕРБ, Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Йордан Цонев от Движение за права и свободи оферират подготовката на новия бюджет за 2024 година да се отсрочи поради идните локални избори.

Представители на ръководещото болшинство и Движение за права и свободи оферират срокът за внасянето на бюджета в Народното събрание да се отсрочи до 15 ноември. Този период важи както за държавния бюджет, по този начин и за тези на Националната здравноосигурителна каса и Държавното публично обезпечаване, както и за основни документи като средносрочната тригодишна прогноза.

По закон Бюджет 2024 би трябвало да бъде направен, разискван от Тристранен съвет, утвърден от държавното управление и импортиран в Народното събрание до края на октомври. Сроковете за показване на бюджет към този момент две години също не се съблюдават. Бюджетът за 2023 година беше признат едвам в края на юни след близо 24-часово съвещание. Пред публицисти Делян Добре разяснява в този момент, че се надява най-късно доникъде на декември бюджетът за идната година да бъде признат.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР