На свое заседание Арбитражната комисия към БФБаскетбол намали глобата на

...
На свое заседание Арбитражната комисия към БФБаскетбол намали глобата на
Коментари Харесай

Арбитражната комисия на БФБаскетбол намали глобата на Черно море Тича

На свое съвещание Арбитражната комисия към БФБаскетбол понижи санкцията на БК Черно море Тича (Варна) от 1500 на 500 лв. за нарушение на открития ред по време на срещата от НБЛ против Берое от 16 февруари. 

" Арбитражната комисия прегледа несъгласие от 27.02.2023 година от Черно море Тича против решение от 21.02.2023 година от съвещание на Дисциплинарно-административния съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ), с което на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) е наложено на БК Черно море Тича наказване имуществена глоба в размер на 1500  на съображение член 37, т. 2 от ДАП на НБЛ, за нарушение на открития ред по време на срещата против Берое (Стара Загора) от 16 февруари ", обявиха от комисията. 
 Берое измъкна успеха във Варна Берое измъкна успеха във Варна
След като се срещна с решението на ДАС на НБЛ, с възражението на Черно море Тича и с отчета на дежурния представител, Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол изиска писмени пояснения от старши-съдията на срещата Ивайло Ресиловски. Въз основа на всички документи АК приема, че осъществяване на нарушаване на наредбата на член 37, т. 2 от ДАП на НБЛ е налице. Върховният орган в границите на федерацията постанови също: " Въпреки това, поради откритата фактическа конюнктура и събитието, че това е първо сходно нарушаване на тима жалбоподател, наложената санкция е несъразмерна, предвид на което решението на ДАС на НБЛ следва да бъде отчасти анулирано, а на БК Черно море Тича да бъде наложена глоба в размер на 500 лв. ".

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР