На свое редовно заседание Общинската комисия по безопасност на движението

...
На свое редовно заседание Общинската комисия по безопасност на движението
Коментари Харесай

Въвеждат еднопосочно движение по определени улици в Мездра /снимки/

На свое постоянно съвещание Общинската комисия по сигурност на придвижването разиска въвеждането на еднопосочно придвижване на пътни транспортни средства (ППС) по избрани улици в Мездра, оповестиха от локалната администрация.
С цел понижаване на конфликтните обстановки при шофиране в градски условия и обезпечаване на спомагателни паркоместа за колите, комисията реши Община Мездра, взаимно с Районно ръководство „ Полиция “, да изготви Схема за еднопосочно придвижване по улици от градската улична мрежа.
Предложено беше в схемата да бъдат включени западната част на ул. „ Александър Стамболийски “ - над пазара, ул. „ Шипка “ (в сектора от ул. „ П. Р. Славейков “ до ул. „ Динко Петров “), ул. „ Родопи “, ул. „ Христо Смирненски “ (в сектора от ул. „ П. Р. Славейков “ до ул. „ Динко Петров “), ул. „ Патриарх Евтимий “, ул. „ Цанко Церковски “ и ул. „ Георги Кирков “.
В тази връзка до края на м. октомври 2021 година на електронния адрес на Община Мездра:, на формалната страница на Община Мездра - в раздел „ За общината “ - „ Контакти “, в Центъра за услуги и информация на жителите и на фейсбук страницата на Община Мездра се одобряват оферти от жителите за включване на улици в другите квартали на Мездра в схемата за еднопосочно придвижване на ППС.
По предложение на кмета на общината Иван Аспарухов беше решено, поради усложнената епидемиологична конюнктура в страната и увеличените разноски за прехрана на семействата, краткотрайно да бъде отсрочено въвеждането на „ синя зона “ в Мездра до влизането в действие на новата Схема за еднопосочно придвижване на ППС на територията на града и обезпечаването на задоволително места за свободно паркиране в съответните зони от урбанизираната територия.
С цел възстановяване сигурността на придвижването и по отношение на настъпването на есенно-зимния сезон, комисията предложи Общинско дружество (ОБП) „ Чистота “ да извърши:
• ремонт на отчасти нарушената пътна настилка на единични места от четвъртокласната пътна мрежа в общината,
• възобновяване на хоризонталната пътна маркировка по главните улици в Мездра,
• спешен ремонт на тежко повредените сектори от общински път VRC1143 Мездра - Брусен,
• контролиране посредством полагане на хоризонтална пътна маркировка и на отвесна сигнализация (пътни знаци) на придвижването на ППС по общински път VRC1143 Мездра - Брусен в региона на входа за с. Брусен и на републикански път III-103 Мездра - Роман в региона на с. Горна Кремена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР