На стотици хиляди венецуелски мигранти, които са избягали от хуманитарната

...
На стотици хиляди венецуелски мигранти, които са избягали от хуманитарната
Коментари Харесай

САЩ удължават статута за временна закрила на венецуелските мигранти

На стотици хиляди венецуелски мигранти, които са избягали от филантропичната рецесия в страната си и се намират в Съединени американски щати със статут за краткотрайна протекция, ще бъде позволено да останат за още 18 месеца , заяви държавното управление на Джо Байдън, представено от Асошиейтед прес.

Близо 343 000 венецуелци, които към този момент са в Съединени американски щати са получили статут за краткотрайна протекция през март 2021 година, което им дава шанса законно да живеят и работят в страната за период от 18 месеца. Само тези мигранти ще имат право на удължение на статута им до 10 март 2024 година

Министърът на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Алехандро Майоркас назова решението " един от многото способи на държавното управление на Байдън да обезпечи филантропична поддръжка на венецуелците в тяхната страна и в чужбина, в съдействие с районните ни сътрудници ".

" Ще продължим да работим с нашите интернационалните сътрудници за справяне с провокациите на районната миграция, като по едно и също време подсигуряваме, че границите ни ще останат сигурни ", добави министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР