На срещата на върха в Брюксел другите лидери на Европейския

...
На срещата на върха в Брюксел другите лидери на Европейския
Коментари Харесай

След като блокира парите за Украйна, Орбан каза, че все още може да спре присъединяването й към ЕС

На срещата на върха в Брюксел другите водачи на Европейския съюз заобиколиха възраженията на Орбан, като уредиха той да напусне залата, до момента в който те предприемаха историческата стъпка да се съгласят да стартират договаряния за присъединение с страна, която е във война. Те обаче не можаха да преодолеят съпротивата на унгарския министър председател, който поддържа тесни връзки с Русия, против преразглеждането на бюджета на блока, с цел да се насочи жизненоважна финансова поддръжка към Украйна и да се обезпечат повече пари за други цели на Европейски Съюз, като да вземем за пример ръководството на миграцията, отбелязва Ройтерс.

Орбан съобщи пред унгарското държавно радио, че е трябвало да блокира пакета от помощи за Украйна - част от по-широк дълголетен бюджетен проект - с цел да е сигурен, че Унгария ще получи средствата, които желае, от бюджета на Европейски Съюз, написа Българска телеграфна агенция. " Винаги съм казвал, че в случай че някой желае да промени бюджета - а те го желаят - то това е чудесна опция за Унгария да даде ясно да се разбере, че би трябвало да получи това, което й се поставя. Не половината или една четвърт от него ", акцентира той.

Унгарският министър председател окачестви започването на договаряния с Украйна за присъединение към Европейски Съюз като " неприятно решение ". " Унгария не носи никаква отговорност за това, можем да спрем този развой по-късно и в случай че е належащо, можем да ударим спирачка, и крайното решение ще бъде взето от унгарските депутати ", акцентира Орбан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР