На среща в МРРБ министър Виолета Комитова и нейният екип,

...
На среща в МРРБ министър Виолета Комитова и нейният екип,
Коментари Харесай

Набелязаха мерки за решаване на проблемите на ВиК сектора в Хасково и Димитровград

На среща в Министерство на регионалното развитие министър Виолета Комитова и нейният екип, дружно с управлението на „ Български ВиК холдинг " ЕАД, кмета на Димитровград Иво Димов, ръководителя на Общинския съвет Гергана Кръстева и шефовете на ВиК-Хасково и ВиК-Димитровград, набелязаха съответни ограничения за решение на проблемите с водоснабдяването и канализацията в двете общини.

Представителите на локалните управляващи и управлението на Министерство на регионалното развитие договориха ясни периоди и систематизиране на уговорките за реализиране на дълготрайно решение на насъбраните от години проблеми.

Необходимите вложения за ВиК инфраструктура за територията на област Хасково са избрани с районните генерални проекти, като за реализиране на сходство със наложителните наставления на Европейския съюз в региона на водите за община Димитровград са нужни 179 млн. лв., а за област Хасково - 774 милиона лв..

На срещата беше изтъкнато смисъла на финансирането от фондовете на Европейски Съюз и че то ще продължи единствено при съблюдаване на условието за консолидиране на правилото „ една територия - един оператор ", с цел да може ВиК операторът даже в дребна община като Димитровград, стабилно да извършва функционалностите си по поддържане на качеството на ВиК услугата съгласно европейските условия.

Министър Виолета Комитова се ангажира персонално да следи и подкрепя осъществяването на контрактуваните на днешната среща решения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР