На среща с Локхийд Мартин от американската компания са препоръчали

...
На среща с Локхийд Мартин от американската компания са препоръчали
Коментари Харесай

САЩ са ни препоръчали да си купим цяла ескадрила Ф-16

На среща с ”Локхийд Мартин ” от американската компания са предложили на България да закупи цялостна ескадрила Ф-16 Блок 70, а освен 8 изтребителя. Това заяви началникът на защитата адмирал Ефтимов. Той посочи, че пътната карта не предвижа увеличение на американското военно наличие у нас, заложено в контракт за военно съдействие от 2016-та.
" Когато се заложи линията е обикновено да се извърши цялата поръчка. Ако не се извърши цялата поръчка, може да се стигне до закъснение на поръчката. След това има други клиенти - линията се настройва за друга настройка самолети. И предложиха дали не е по-целесъобразно да разгледаме тази опция ", добави той.

Новият зам-началник на защитата и досегашен пълководец на Военновъздушни сили ген. лейтенант Стойков съобщи, че доставката на още 8 изтребителя не е нова договорка, а част от един и същи план.

" Говорим за втори стадий, който е гласуван от Народното събрание, който е заложен, като график за придобиване, и от тук нататък се надявам, че ще се възползваме от разсрочено заплащане, което американската страна предлага към този момент, като предан клиент на България. А това от своя страна ще облекчи натоварването на бюджета както на военния, по този начин и като цяло на страната ", сподели ген. лейтенант Стойков, представен от Българска национална телевизия.

Новият пълководец на Военновъздушни сили ген. Петров съобщи, че главен приоритет ще бъде бързото асимилиране на новите Ф-16 и основаване на нужната инфраструктура за тях, като летища, хангари и 3D- радари.

" Всичко по подготовката за приемане на самолета би трябвало да стане преди идването на първите самолети и сме притиснати от позиция на периодите. Ако дойдат 16 самолета вкупом, ние ще би трябвало да сме основали условия за 16 самолета още в този момент ", съобщи ген. Петров.

На гала в Обединеното командване на силите новият пълководец на Военновъздушни сили публично встъпи в служба.

Общо 21 взаимните българо-американски подготовки у нас през 2020 година на подразделения от двете армии, което демонстрира задълбочаващото се военно съдействие през последните години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР