На среща с депутати на ПГ на БСП за България“

...
На среща с депутати на ПГ на БСП за България“
Коментари Харесай

На среща с депутати на ПГ на „БСП за България“ ПП АБВ представи аргументите си за опасност от провал на предстоящия парламентарен вот

На среща с депутати на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ представители на управлението на Политическа партия АБВ изложиха причините си по отношение на по този начин признатата нормативна уредба за идните избори за Народно заседание на Република България и огромният риск изборът за идващия парламент да се окаже противозаконен. Срещата бе в по покана на парламентарната група на социалистите и вследствие на писмо, което партията изпрати до парламентарно показани политически сили.
По време на диалога ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков изложи позицията на партията, като уточни, че с гласуваните през днешния ден промени в Закона за изключителното състояние, свързани с подготовката, организацията и провеждането на изборите, прави законово атакуеми резултатите от парламентарния избор. Според него Конституционният съд би трябвало да бъде сезиран по признатия норматив в този момент, вместо да бъдат поставяни под подозрение резултатите от изборите.
Припомняме, че Политическа партия АБВ изготви предложение за медицински протокол, което изпрати до ЦИК, Министерство на здравеопазването, Министерски съвет и НОЩ.
Председателят на столичната организация на Политическа партия АБВ Христо Колев уточни, че в случай че парламентарният избор бъде извършен по начертаните все още правила и през измененията в Закона за изключителното състояние, резултатът става атакуем и основанието за това е налице. А спомагателен мотив е, че разпоредбите за идните избори се разписват по недействащия Закон за изключителното състояние. Колев акцентира, че има съществени законови несъгласия и изрази вяра, че по признатите промени ще бъде наложено президентско несъгласие, защото те са резултат на юридическа беззащитност.
 Отговорността на персоните в държавната машина – приоритет на АБВ за идващото Народно събрание Отговорността на персоните в държавната машина – приоритет на АБВ за идващото Народно събрание
С отговорността на персоните в държавната машина и с унищожаване на опциите за безконечен обвинен и за постоянно запориране на имущество и...
Мартин Райков, някогашен член на ЦИК акцентира нуждата от необятна разяснителна акция измежду гласоподавателите и използване на ограничения, които да дадат успокоение на жителите и да способстват по-висока изборна интензивност, като камери в Секционните изборни комисии и опция потоците на влизане и излизане да не се засичат.
Представителите на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ показаха, че изпратените материали от Политическа партия АБВ, които сигнализират за юридическа непросветеност по споразумяване на разпоредбите по идния избор, са взети под внимание и съответстват с техните възгледи. Филип Попов, зам.-председател на парламентарната комисия по правни въпроси, сподели, че през днешния ден в пленарната зала са били показани при дебатите по промени в изборните правила през Закона за изключителното състояние.
Георги Свиленски, зам.-председател на „ ПГ на Българска социалистическа партия за България “, разяснява, че методът, по който се слага тридневен период за карантинирани, е сериозна причина доста хора да не могат да гласоподават и е очевидно нарушение на гражданските права. Той благодари за предоставените хрумвания от Политическа партия АБВ.
В умозаключение на диалога Румен Петков уточни, че Политическа партия АБВ стартира акция по набиране на членове на СИК в чужбина и добави, че заплахата изборите зад граница да се провалят въобще в изискванията на пандемия е голяма, заради неналичието на съответни дейности от страна на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР