На специална церемония днес кметът на Пловдив Здравко Димитров връчи

...
На специална церемония днес кметът на Пловдив Здравко Димитров връчи
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 18.10.2023 г.

На специфична гала през днешния ден кметът на Пловдив Здравко Димитров връчи оценки на донори, институции и компании за приноса им в битката с пандемията от COVID-19. Най-големите донори на общината, обезпечили съоръжение, защитни средства и финансова помощ бяха удостоени с почетни плакети. Над 70 физически и юридически лица получиха и специфични грамоти за проявена отговорност и угриженост в борбата с ковид.

======================================

Полицията в Пазарджик търси лидер, който тази заран е блъснал с колата си дете на пешеходна пътека покрай най-голямото учебно заведение в града - „ Георги Бенковски “. Инцидентът е станал малко преди 7:00 часа сутринта. Ученичката е ударена при секване на платното. Шофьорът е спрял, само че откакто се е убедил, че момичето не е ранено съществено, е напуснал местопроизшествието. След сигнал на 112 на място са изпратени полиция и кола за спешна помощ. Детето е прегледано и е открито, че няма съществени пострадвания, а единствено охлузвания. Пътният случай е станал на кръстовището, което свързва два от най-натоварените булеварди в Пазарджик - „ Александър Стамболийски “ и „ Христо Ботев “. Те сега се употребяват и като околовръстно шосе от стотици товарни коли, защото в града към момента не е построен плануваният Западен обход.

В Пловдив пък пийнал водач навлезе в насрещното придвижване в регион „ Южен “ и рани две дами. Инцидентът е станал нощес, към 20.40 часа, на ул. „ Поручик Въльо Стефов “. Пострадалите са откарани в болница и след прегледи са освободени за домашно лекуване с разнообразни травми. Едната от дамите е ръководи лек автомобил, който е бил ударен от пияния лидер. Другата е била в колата. Проверката е отчела над 2 промила алкохол при тестът на 33-годишния водач. Той е дал кръвна проба за химически разбор. Задържан е за 24 часа.

2000 лева санкция отнесе притежател на магазин в Смолян, продал електронна цигара на 12-годишно дете. Решението е на Районния съд. На 06 октомври към 18:26 часа в комерсиалния обект в родопския град, продавачът продал на малолетното момиче електронното устройство за еднократна приложимост, съдържащо никотин. За осъщественото нарушаване е формиран акт, а в следствие е издадено наказателно разпореждане. След обжалване съдът удостовери санкцията и осъди причинителя да я заплати, дружно с направените разходи по делото.

========================================

Годишната галерия на пазарджишкото посланичество на Съюза на българските художници ще бъде показана пред публиката довечера. Откриването следва от 18:00 часа в изложба „ Георги Машев “. Творците от Пазарджик и региона още веднъж ще покажат най-новите си творби в разнородни техники. на 18 октомври художниците празнуват своя професионален празник и почитат свети Лука - активист и eвангелист, патрон на художниците. Предание твърди, че активист Лука е бил привързан от живописта и че за първи път е нарисувал иконите на Иисус Христос, Света Богородица и на апостолите Петър и Павел. Aпостол Лука се смята за основател на христианската иконопис и за аставник на художниците.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР