На специална пресконференция районните кметове на Пловдив поискаха оставката на

...
На специална пресконференция районните кметове на Пловдив поискаха оставката на
Коментари Харесай

Безпрецедентният трус в община Пловдив: Зам.-кмет обвинен в некомпетентност!

На специфична конференция районните кметове на Пловдив желаеха оставката на отрасловия зам.- кмет на община Пловдив, главен провинен за основания транспортен безпорядък в обособените региони и в целия град, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Те групово акцентираха, че сред тях и зам.-кмета липсва чуваемост  и схващане, липсва и професионална подготвеност от негова страна.

Иван Стоянов, кмет на " Източен “ уточни, че той всекидневно търпи доста рецензии от жителите, защото те пък търпят неудобството поради многото затворени улици. До районните кметове постъпват редица сигнали от жителите, както и питания, което е извънредно неприятно. " Не отива на втория по величина град в България  да се основава  такова напрежение, изключително по празниците и живущите там да са заложници на некадърно ръководство на проектите в града “, сподели Стоянов и уточни конфликтните точки в региона.

След него се изрече и, кмет на " Централен “, който също уточни проблематичните зони и тапите, които се основават. " Смятаме, че този транспортен хаос е основан от некомпетентността на зам.- кмета. Той упрекна Райчев в неяснота на плановете и липса на линейни графици за организацията на придвижването. Това е належащо за да може районните кметове да ги оповестят и на жителите, които са ги избрали.

Стаменов сподели още, че са пострадали и то неприятното обмисляне. Всичко това трябва да бъде оценено и минимизирано. Той уточни конкретни решения за насочването на трафика по време на огромните поправки, които предстоят в района на Централна гара. " Не считам, че пловдивчани трябва да поносим такъв тип ръководство и съдейки по множеството тъжби от жители, аз се усещам задължен да изричам и пазя мнението им ", добави Стаменов.

Пълна поддръжка на желаната оставка изрече и кметът ан регион " Северен “, който напомни за породеното стеснение на жителите, породено по време на осъществяването на Водния план и непрекъснатите повреди, свързани с него. Не е имало никаква диалогичност и реакции от страна на зам.-кмета.

Подкрепа изрече и кметът на " Западен “, който също сподели,че липсва диалогичност и чуваемост, по тази причина са проблемите.   " Бъдещите планове в региона не би трябвало да бъдат ръководени по този начин, заради липса на съгласуваност и надзор “, сподели Колев. Той добави, че сега няма никаква визия до каква степен е стигнал планът Модър-Царевец, който се ръководи също от зам.- кмета. Кметът на " Тракия “ Костадин Димитров през днешния ден отсъства, само че също е изказал поддръжка на настояването на сътрудниците си за оставка на.

Общинските съветници също поддържат това и са съгласни,че поради некадърно ръководство на плановете в града е основан строително-транспортен безпорядък. Те  подготвят две питания към зам.- кмета и ще упорстват за показване на линейните графици. Според тях се основава чувство за непросветеност и е належащо да бъде направена промяна в управническия екип в този сектор.

Всичките районни кметове бяха единомислещи, че имат добър разговор с кмета, само че той е този, който би трябвало да минимизира вредите, които се на жителите, като потърси друго решение.  В противоположен случай се вреди с изключение на на жителите, и на престижа на партията, от която са определени.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР