На снимката: Владимир ПутинОбявената от Путин частична мобилизация звучи сякаш

...
На снимката: Владимир ПутинОбявената от Путин частична мобилизация звучи сякаш
Коментари Харесай

Мобилизацията на Путин е обречена на провал

На фотографията: Владимир Путин
Обявената от Путин частична готовност звучи като че ли “започваме сериозната акция ”. На процедура е обречена на неуспех. Рискът от пробуждане на надълбоко заспалия или възбуден съветски народ е огромен. Досега съветската войска се състоеше основно от професионално ядро, наемници и войни и от далечни, небогати и откъснати от света региони. Сега Путин протяга ръка на междинната класа и на всички ония, за които войната е националистично телевизионно шоу или далечна действителност.

Обещаните 300 000 нови бойци звучат съществено, само че Русия не разполага с логистика, екипировка и опция да ги образова даже да обикновен стандарт за бойни дейности. Вероятно не разполага и с задоволително оръжие за тях. Тази войска в най-хубавия случай ще може да замести избитите, ранените, пленените и дезертирали съветски бойци. Нейната боеспособност обаче ще е по-ниска и от тази на досегашните военни сили.

И един милион нови бойци да събере, Путин не може с тълпи хора да промени положението на съветското военно командване, което е безредно, старомодно, немощно и изцяло комплицирано от неналичието на стратегическа цел и непрекъснато сменящи се тактически цели на съветското ръководство. За морал и мотивация, основни за военния триумф, няма какво да приказваме.

Частичната готовност ще докара до още доста жертви. Както и до момента, доста повече от съветска страна, значително от украинска. Дали безпределно търпеливият и захласнат съветски народ ще понесе и тази ескалация на нациската случка на Путин, следва да забележим.

Текстът е оповестен във Facebook профила на създателя, заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР