На снимката: пилотираният космически кораб “Крю Драгън на СпейсЕкс. Photo

...
На снимката: пилотираният космически кораб “Крю Драгън на СпейсЕкс. Photo
Коментари Харесай

Дмитрий Рогозин определи кораба Крю Драгън като достатъчно надежден за превоз на руски космонавти

На фотографията: пилотираният галактически транспортен съд “Крю Драгън ” на СпейсЕкс. Photo credit: SpaceX

. Шефът на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин изрази мнение, че пилотираният галактически транспортен съд “Крю Драгън ” на американската компания СпейсЕкс е натрупал задоволително сериозна процедура, с цел да може да се смята за безвреден за превозването на съветски космонавти до МКС. 

“От нашата позиция СпейсЕкс са изработили достатъчно опит, с цел да е допустимо да се насочат на техните кораби и представители на нашите екипажи ”, съобщи Рогозин на 72-рия Международен астронавтически конгрес.

Вероятно още във вторник Роскосмос ще повдигне тематиката взаимно с представителите на НАСА за полети на разменни начала, при които американските астронавти ще продължат да летят с съветските кораби “Союз ”, до момента в който съветските космонавти ще стартират да бъдат извозвани до МКС с “Крю Драгън ”.

72-рият Международен астронавтически конгрес се организира в Световния търговски център в Дубай в интервала сред 25-ти и 29-ти октомври под егидата на Международната федерация по астронавтика. В мероприятието вземат участие ръководителите на галактически организации на разнообразни страни, представители на галактическия бранш, както и учени. Специалистите показват своите достижения и разискват проекти за бъдещи задачи, свързани с усвояването на космоса. 

Инфо: ТАСС

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР