На снимката от ляво на дясно: Искрен Веселинов, Николай Кънчев

...
На снимката от ляво на дясно: Искрен Веселинов, Николай Кънчев
Коментари Харесай

Малката коалиция с 3 варианта за поста на Нено Димов


На фотографията от ляво на дясно: Искрен Веселинов, Николай Кънчев и Борис Ячев

Три работни разновидността за поста министър на околната среда и водите са показани към този момент пред премиера Бойко Борисов от “Обединени патриоти”. Това потвърдиха пред “Труд” от ръководещата коалиция. Две от предложенията са от Вътрешна македонска революционна организация на вицепремиера Красимир Каракачанов, а едно от имената е от квотата на НФСБ с ръководител Валери Симеонов.

Все още нямаме решение, следва да беседваме с Валери Симеонов”, съобщи сбито пред “Труд” вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Той отхвърли да разяснява възможните номинации и следващи дейности от страна на воеводите.

“Труд” научи, че от там с номинации за поста на Нено Димов са Искрен Веселинов, който сега е съпредседател на ПГ на “Обединени патриоти” и ръководител на комисията по районно развиване в Народното събрание, както и сегашният зам.-министър на екологичното министерство Николай Кънчев.

От своя страна НФСБ са предложили Борис Ячев, който е зам.-председател на ПГ на “Обединени патриоти” и ръководител на парламентарната комисия за битка с корупцията и спор на ползи.

“Знам, че ме спрягат за министър, само че това на този стадий са спекулации. Все още не сме се събирали във формат ВМРО-НФСБ, а най-вероятно във вторник ще се състои и Коалиционния съвет при премиера. Част от сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация пътуват, някои са отвън страната и ще обсъдим детайлно обстановката откакто се съберем всички”, съобщи пред “Труд” Искрен Веселинов. Самият той означи, че също е “на път в момента”.

Предложенията до министър-председателя са били направени още през почивните дни, като до провеждането на Коалиционния съвет сред ГЕРБ и патриотите, който се чака да е във вторник, ще бъдат разисквани и експертни имена. По-вероятно е обаче новият екоминистър да бъде политическа фигура, защото мандатът на държавното управление влиза в последната си година.

Целта е новият министър на околната среда и водите да бъде гласуван още в сряда по време на първото съвещание след ваканцията на депутатите.

От Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че ще внесат избор на съмнение против държавното управление на 20 януари, като тематиката ще е тъкмо рецесията с водата. “Нужен е незабавен проект за деяние, с цел да се обезпечи вода за популацията на Перник, тъй като сега има запас единствено за 20 дни. Но са нужни и отговори на огромните въпроси – по какъв начин се е стигнало до тази обстановка и по какъв начин казусът да се реши напълно, а не на парче”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов. Социалистите ще бъдат подготвени с претекстовете си за вота на съмнение до вторник, когато ще ги обсъдят на съвещание на парламентарната група. След това ще предизвикват и съвещания с останалите парламентарно показани партии от опозицията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР