На снимката: Бойко РашковЩе ви кажа нещо много тревожно от

...
На снимката: Бойко РашковЩе ви кажа нещо много тревожно от
Коментари Харесай

Ръководни лица от ГЕРБ няма да получат обвинения за „Хемус“, научил Рашков

На фотографията: Бойко Рашков
„ Ще ви кажа нещо доста обезпокоително от кухнята. Изразът, който аз чух е: „ Надежда всяка тук за обвинителен акт оставете “. Това сподели депутатът от „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър на вътрешните работи Бойко Рашков. С тези думи той разяснява следствието за автомагистрала „ Хемус “ и опцията на „ управителни длъжностни лица от партия ГЕРБ “ да бъдат повдигнати обвинявания.

„ В момента, в който встъпих в длъжността министър на вътрешните работи през 2021 година, започнахме неотложно следствие на безобразията, които бяха натворили ГЕРБ, по отношение на построяването на няколко лот-а “, уточни той.

„ Прокуратурата тогава беше в безусловно пасивна позиция. Тя не разследваше тези случаи, макар че обществено беше известно на цялото общество, че там се прави нещо неправилно “, добави Рашков в свое изявление пред bTV.

Той добави, че са били раздадени предплатено
1,2 милиарда лв. на 15 близки до ръководството на ГЕРБ компании,
с концепцията те да строят автомагистрала „ Хемус “.

„ Същевременно, при следствието се натъкнахме на обстоятелството, че от една банка, тези предплатено отпуснати бюджетни средства на една компания се изнасят, в случай че не всекидневно, то през няколко дни със сакове, в чанти, чували, куфари и така нататък “, сподели още той.

„ Ако господин основният прокурор е в действителност на мястото си, вместо да упреква един народен представител или различен представител на опозиционна партия в едно или друго, за един или различен грях, цялото общество би трябвало да му сложи този въпрос – къде беше той до този миг и за какво не стартира следствие на тези безобразия, които ГЕРБ позволиха по отношение на автомагистрала „ Хемус “, попита Рашков.

Думите му пристигнаха и по линия на известията на прокуратурата, Рашков е отказал да получи призовка за разпит във връзка негови изказвания, свързани със градежа на автомагистрала „ Хемус “.

„ На мен не ми е известно да има наказателно произвеждане, по което аз да имам качество на очевидец “, сподели още той.

„ Широко се тиражира в общественото пространство, че един очевидец отхвърля да спомага на прокуратурата за изясняване на едни или други условия. Подобно нещо няма. Извършва се една инспекция по нещо, което аз съм споделил в една телевизия. Аз от това, което съм споделил в тази телевизия, друго не мога да кажа. И второ – един път, преди повече от пет или шест месеца, бях министър на вътрешните работи, посетих градската прокуратура и споделих каквото имам да споделям там, по същия въпрос “, разяснява Рашков през днешния ден.

„ Прокуратурата в нашата страна, защото за огромно страдание през последните десетина години тя играе политическа роля, се пробва да засегне по някакъв метод един представител на една политическа партия, който не се харесва на партията, избрала Гешев за основен прокурор. Затова по този начин шумно оповестяват, когато желаят да се явя при тях “, добави Бойко Рашков.

Той съобщи, че персонално е съдействал в най-голяма степен за разкриването на тези условия, които са от голяма важност за автомагистрала „ Хемус “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР