На снимката: Бойко БорисовЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи нова

...
На снимката: Бойко БорисовЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи нова
Коментари Харесай

Според Борисов „поразиите“ на Петков и Василев са по-големи от тези на Путин

На фотографията: Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи нова серия от обвинявания към съпредседателите на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев и съпостави дейностите им с тези на съветския президент Владимир Путин в Украйна. Борисов направи това от посещаване в Поморие.

Борисов разяснява данни, съгласно които инфлацията на питателните артикули в Украйна е по-ниска, в сравнение с в България.

„ Ама ще е по-ниска, тъй като в Украйна имат агресора Путин. А ние имаме двама: Кирил и Асен. В съпоставяне с тях пакостите са доста по-големи “, сподели той, оповестява „ Свободна Европа “.

Според съпътстващите Борисов хора, данните, които цитират, са на Евростат и сочат, че единствено в Турция, Молдова и Литва инфлацията е по-висока от тази в България. Евростат обаче дава данни за инфлацията единствено за Европейския съюз. Не е ясно по какъв начин, употребявайки тези данни, Борисов прави съпоставяне с инфлацията в България и Украйна.

Според последното проучване на Trading Economics, които събират данни за целия континент, инфлацията на питателните артикули в България (24,16%) е по-ниска от тази в Украйна (30,7%). Тя е най-висока в Турция (90,25%), Молдова (38,4%) и Унгария (33,1%).
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР