На сигнал, получен в 11,42 ч вчера са реагирали спешно

...
На сигнал, получен в 11,42 ч вчера са реагирали спешно
Коментари Харесай

Да премръзнеш в жегата: мъж падна в 10-метров кладенец

На сигнал, получен в 11,42 ч през вчерашния ден са реагирали незабавно екипи на РСПБЗН – Търговище и на РУ-Търговище, оповестиха през днешния ден от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Съобщено било за 64-годишен мъж, паднал в бунар в частен парцел в търговищкото село Алваново. Той бил слязъл в кладенеца с дълбочина към 10 м, с цел да извърши ремонтни действия. За да слезе, употребявал стълба, която закрепил за горния завършек на кладенеца с две въжета. Впоследствие обаче едно от въжетата се скъсало, вследствие на което индивидът паднал в кладенеца.

Там е прокиснал към 3 часа в студената вода с дълбочина към 1,20 м, до момента в който съседи чули виковете му и се обадили на тел. 112. Пристигналите навреме на мястото на случая пожарникари от Търговище взели бързо най-правилното и съответно за обстановката решение. Тъй като кладенецът е бил стеснен и на процедура не било допустимо да бъдат спуснати спасители в него, с цел да оказват помощ на изпадналия в неволя човек, те спуснали към дъното на кладенеца четиризвенна стълба. 64-годишният мъж се изкачил по нея и бил измъкнат оттова от пожарникарите в относително положително общо положение, само че премръзнал.

Впоследствие мъжът е получил потрес, евентуално породен от огромната температурна разлика сред водата в кладенеца и жегите на открито, само че той бързо бил овладян от пристигналиия на мястото на случая екип на „ Спешна помощ “. Мъжът е бил откаран в МБАЛ-Търговище, където при осъществения му обзор са открити единствено охлузни рани по тялото. Впоследствие по негово предпочитание мъжът бил освободен за домашно лекуване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР