На севернокорейците е забранено да се смеят или пият в

...
На севернокорейците е забранено да се смеят или пият в
Коментари Харесай

Забраниха на хората в Северна Корея да се смеят или да пият алкохол

На севернокорейците е неразрешено да се смеят или пият в продължение на 11 дни във връзка десетата годишнина от гибелта на някогашния водач Ким Чен Ир, съобщава " Дейли Мейл “, представени от БГНЕС/

Държавните органи подредиха на обществеността да не демонстрира никакви признаци на благополучие, до момента в който Северна Корея отбелязва гибелта му.

Ким Чен Ир ръководи Северна Корея от 1994 година до гибелта си през 2011 година, а по-късно е завещан от третия си и минимален наследник, сегашния водач Ким Чен Ун. Сега, 10 години след гибелта му, севернокорейците са принудени да съблюдават 11-дневен интервал на печал, в който не им е разрешено да се смеят или да пият алкохол.

" По време на траура не би трябвало да пием алкохол, да се смеем или да се занимаваме с развлекателни действия ", съобщи пред Радио Свободна Азия (РСА) севернокореец от североизточния граничен град Синуиджу.

Източникът добави, че на севернокорейците не е разрешено да пазарят хранителни артикули на 17 декември - годишнината от гибелта на Ким Чен Ир.

Той добави: " В предишното доста хора, които са били хванати да пият или да са в нетрезво положение по време на траурния интервал, са били задържани и третирани като идеологически нарушители. Те са били отвеждани и в никакъв случай повече не са били виждани. Дори в случай че член на фамилията ви почине по време на траура, нямате право да плачете на глас и тялото би трябвало да бъде изнесено след края му. Хората не могат да честват даже личните си рождени дни, в случай че те попадат в интервала на печал ".

Ким Чен Ир умира от сърдечен удар на 17 декември 2011 година на 69-годишна възраст, откакто ръководи страната в продължение на 17 години в изискванията на жестока и репресивна тирания.

Докато траурният интервал, който се организира всяка година, нормално е 10 дни, тази година той ще бъде 11 дни, с цел да се означи десетата годишнина от гибелта му.

Друг източник, гражданин на югозападната провинция Южен Хванхе, съобщи, че на полицейските чиновници е казано да наблюдават за хора, които не наподобяват уместно смутени по време на траурния интервал.

Той съобщи пред РСА: " От първия ден на декември те имат особено обвързване да се оправят с тези, които вредят на настроението на груповия печал. Това е едномесечно особено обвързване на полицията. Чух, че чиновниците на правоприлагащите органи въобще не спят``.

Траурът по отношение на Ким Чен Ир и татко му Ким Ир Сен се отразява на всекидневието на севернокорейците. Жителите се оплакват, че живите са принудени да оплакват тези двама мъртви " до гибел ".

Три генерации Ким ръководят Северна Корея, откогато Ким Ир Сен основава страната през 1948 година Когато Ким Ир Сен умира през 1994 година, най-големият му наследник, Ким Чен Ир, наследява властта. Ким Чен Ун е третият и минимален наследник на Ким Чен Ир и поема властта след гибелта на татко си през 2011 година

За да отбележат десетата годишнина от гибелта на Ким Чен Ир, разнообразни провинции в Северна Корея провеждат изложения на негови фотографии и организират концерти в негова памет. Екип за лекции и агитация на старите бойци, формиран от някогашни военни на 50 и 60 години, посещава всяка фабрика, компания и квартална стража, с цел да опише на хората за трудолюбието и отдадеността на Ким Чен Ир.

Жителка на окръг Пурионг съобщи, че лекциите и представленията към този момент са почнали там, където живее.

Тя сподели: " Вероятно би било по-добре да се снабдят жителите с въглища или дърва за огрев, с цел да изкарат зимата, в сравнение с с лекции и агитация, които действително са толкоз потребни, колкото говорещ папагал ".

Обеднялата Северна Корея е подложена на голям брой интернационалните наказания поради стратегиите си за нуклеарни оръжия и балистични ракети и от дълго време страда от продължителен дефицит на храна. Страната е изправена пред най-тежката си икономическа рецесия от години насам, наранена както от глобите, по този начин и от самоналожената си обсада против ковид.

През последните месеци фотоси на водача демонстрираха внезапното му намаляване, което съгласно Джени Таун, старши теоретичен помощник в Центъра " Стимсън ", " играе роля за имиджа на Ким да наподобява по-отговорен пред народа ". Официалната Корейска централна телевизия излъчи изявление с неназован жител, който споделя, че народът е " сломен " от смяната във външния му тип и че  " всички просто стартират да плачат " при типа на Ким.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР