На сайта на "Република Флорида" групата се самоопределя като "организация

...
На сайта на "Република Флорида" групата се самоопределя като "организация
Коментари Харесай

Стрелецът от Флорида членувал в националистическа групировка

На уеб страницата на "Република Флорида " групата се самоопределя като "организация за отбрана на гражданските права на белите ", чиято цел е да сътвори бяла етническа страна във Флорида *.

Смята се, че водачът на групата е Джордан Джереб.

Джереб удостовери, че нападателят в учебното заведение е Никълъс Крус е член на организацията и е взел участие в военизирани учения в Талахаси, съобщи Асошиейтед прес. Той добави, че групата привиква "спонтанни демонстрации на инцидентен принцип " и се пробва да не взе участие в модерния свят.

„ Джереб съобщи, че не познава Крус персонално, само че акцентира, че той не е работил от името на групата и отговорността за действието му е персонално негова.

Лидерът на "Република Флорида " добави, че Крус е имал някакви проблеми с момиче и евентуално решението да извърши нападението в деня на Свети Валентин не е съвпадане.

19-годиният Крус е някогашен възпитаник на гимназията, където простреля със лична полуавтоматична пушка 17 души. Преди време бил изключен от учебното заведение дисциплинарно. Нападението е стрелбата с най-вече починали за последните пет години.

По-рано специфичният сътрудник Роб Ласки, участващ в следствието на нещастието, заяви, че през септември предходната година ФБР е получило информация за заплашително видео, оповестено в Ютюб от консуматор на име Никълъс Крус, само че не е съумяло да го разпознава.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не загатна въобще думите "огнестрелно оръжие " в обръщението си към нацията, само че даде обещание да се заеме с сложния проблем за оправянето с психологичните разстройства..

"Имало е толкоз знаци, че нападателят е душевен невменяем. Той даже е бил изхвърлен от учебно заведение за неприятно държание. Съседите и съучениците му са знаели, че той съставлява сериозен проблем. Винаги съобщавайте такива неща на управляващите, още веднъж и още веднъж! ", написа Тръмп в Туитър рано сутринта.

Тръмп даде обещание да посети Паркленд, където се намира гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас ", с цел да се срещне със фамилиите на починалите и локалните управляващи и да продължи да координира реакцията на федералните управляващи.

Освен 17-те починали в болничното заведение се намират 14 потърпевши, отбелязва ТАСС. Използваната от Никълъс Крус полуавтоматична пушка AR-15 е на въоръжение в полицията. Освен това тя се продава на жители за самозащита и лов.

* Белия шовинизъм е политическа идеология, която се застъпва за расово определение на националната еднаквост за бели хора, опълчва се на мултикултуриализма. Според Самюъл Хънтингтън отрицателната демографската смяна в Съединени американски щати, в интерес на небялото население носи нова просвета, която е нискоинтелектуална и с невисок морал.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР