На събитието System LSI Tech Day 2023 официално беше представен

...
На събитието System LSI Tech Day 2023 официално беше представен
Коментари Харесай

Samsung представи флагманския процесор Exynos 2400 с графика AMD RDNA3, сателитна връзка и AI

На събитието System LSI Tech Day 2023 публично беше показан флагманският процесор Exynos 2400 — той заменя платформата Exynos 2200, която беше обявена през 2022 година и дебютира в линията Galaxy S22.

CPU клъстерът Samsung Exynos 2400 е със 70% по-бърз от своя предходник, а графичната подсистема Xclipse 940 към този момент е основана на AMD RDNA3 архитектурата, която предлага усъвършенствана продуктивност при игрите и поддръжка на трасировка на лъчите. Samsung показва своите графични благоприятни условия на презентация: трасирането на лъчите обезпечава по-реалистично общо осветяване, изобразяване на отблясъци и сенки.

Следвайки актуалните трендове, производителят е оборудвал новия чип с осъществяване на логаритми с изкуствен интелект — те се обработват 14,7 пъти по-бързо, в сравнение с при Exynos 2200. „ Генеративният AI бързо се трансформира в най-значимия тренд на годината, изискващ повече мощни фундаментални технологии за обработка на данните и внедряване на AI в живота. Ние проправяме пътя за нова епоха на самодеен AI, като осъществяваме капацитета на платформата Samsung System LSI Humanoid, която съчетава нашите благоприятни условия в необятна гама от логичен полупроводници, изчислителни единици и информационни решения до датчици, които имитират петте съществени човешки сетива “ — споделя ръководителят на System LSI Business в Samsung Electronics Ен Ин Пак (Yong-In Park).

5G-модемът, употребен в Samsung Exynos 2400, е съчетаем с технологията NB-IoT NTN (Narrowband Internet of Things Non-Terrestrial Networks), която ще обезпечи двупосочна сателитна връзка на смарт телефоните. Samsung приказва за тези благоприятни условия дружно с доставчика Skylo Technologies: смарт телефонът Galaxy S24 евентуално ще поддържа изпращане на незабавни известия посредством спътници при липса на наземни мрежи.

Друга иновация е технологията Zoom Anyplace, която ще усъвършенства работата на 200-мегапикселовите фото-модули на Samsung. Според производителя, тази технология ще помогне за основаването на фотоси на движещи се обекти с 4-кратно нарастване, без нарушение на качеството на изображението. Компанията приказва за основана на изкуствен интелект технология за хващане и следене на обекти при запис на видео — това ще помогне за възстановяване на всички елементи.

На Samsung System LSI Tech Day 2023 бяха показани и 10-ядреният процесор Exynos Auto V920, насочен към колите. Той е с усъвършенствани благоприятни условия за многозадачност; ISOCELL Auto 1H1 фотосензор за системите за автопилот; нов чип за ръководство на безжичното зареждане, чип за ръководство на QD-OLED DDIC дисплея; чипът за широкополюсна връзка Exynos Connect U100 UWB; съббранда от датчици ISOCELL Vision; и новия процесор Smart Health.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР