“ на режисьора Ивайло Пенчев пак ще се завърти по

...
“ на режисьора Ивайло Пенчев пак ще се завърти по
Коментари Харесай

Президент и премиер заедно в затвора във филма „Чичо Коледа“

„ “ на режисьора Ивайло Пенчев отново ще се завърти по екраните в страната, заради деклариран интерес на публиката. Това е казус за български филм, с който създателите се надяват да зарадват повече киномани и фенове на хубавите истории.

 

„ Много фенове не съумяха да гледат кино лентата поради по-строгите ограничения, свързани с COVID-19 предходната година. Постоянно получваме запитвания в обществените мрежи от хора, искащи да гледат „ “ и по тази причина взехме решение да създадем повторни прожекции за празниците. “, сподели режисьорът Ивайло Пенчев.

 

„ “спечели сърцата на публиката и рецензията още с първите прожекции на огромния екран. Филмът е притежател на Наградата на публиката на фестивала „ Златна Роза “ и Наградата на град Варна на „ Любовта е полуда “.

 

На Филип Аврамов и Малин Кръстев партнират известни имена от българското кино и театралната сцена: Васил Банов, Свежен Младенов, Симона Халачева, Милена Аврамова, Стефан Денолюбов, София Бобчева, Меглена Караламбова, Китодар Тодоров, със специфичното присъединяване на Аня Пенчева.

 

Във кино лентата с основна роля е и дребният Ален Ангелов, който решително върви по стъпките на татко си – артистът Деян Ангелов, и има цели три пълнометражни кино лентата зад тила си.

 

 „ “  носи духа на празника и преплита орисите на няколко герои. В центъра на сюжета са дете, което мечтае да има семейство и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е изгубил самоличността си.

 

Историята заплита орисите и на таксиметров водач и момиче, готово на всичко, с цел да реализира фантазията си, улични музиканти с положително сърце – всеки със своята обич, другарство, горест и благополучие. Следват куп комични обстановки и всеки търси това, за което жадува най-вече – семейство, амнистия, обич, другарство. Няма по какъв начин желанията им да не се осъществен, стига да повярват в Чичо Коледа!

 

Филмът е по сюжет на Божан Петров, Ивайло Пенчев и Весел Цанков. Този екип е прочут от предходните филми на режисьора Ивайло Пенчев – „ Летовници “, и „ Като за последно… “.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР