На разсъмване на 7 октомври неописуемото изплува от дълбините на

...
На разсъмване на 7 октомври неописуемото изплува от дълбините на
Коментари Харесай

Макрон: Атаката на Хамас срещу Израел на 7 октомври е най-голямот...

" На разсъмване на 7 октомври неописуемото изплува от дълбините на историята ", уточни Макрон в двора на Дома на инвалидите в Париж в наличието на фамилиите на жертвите. " Беше 6 часа сутринта, когато Хамас извърши масирана и отвратителна изненадваща офанзива, най-голямото антисемитско всеобщо ликвидиране на нашия век ", означи френският водач.

 

" Ние сме 68 милиона французи, опечалени от терористичните офанзиви на 7 октомври. 68 милиона минус 42 отнети живота, 68 милиона, в това число шестима ранени, 68 милиона, в това число четири живота, вечно белязани от пленничеството им. 68 милиона, трима от които към момента са в плен и за чието освобождение се борим всеки ден. Техните празни столове са там ", сподели още Макрон.

Три стола бяха оставени празни на трибуната, където седяха фамилиите на жертвите, за тримата френски жители, за които се допуска, че към момента са заложници на радикалното придвижване.

 

  " Съдбите на жертвите на Хамас не са единствените, които разкъсваният от спорове Близък изток продължава да смазва в това торнадо от премеждия, каквото е войната ", добави президентът. " И всички животи са равни, скъпи в очите на Франция ", безапелационен бе той.

Макрон акцентира, че " не би трябвало да се поддаваме на пълзящия, несдържан антисемитизъм, тук или някъде другаде, тъй като за него няма никакво опрощение ". " Нищо не може да оправдае или извини този тероризъм ", счита той.

 

Елисейският замък също така възнамерява след това да отдаде респект или да отдели време за възпоменание на френските жертви на израелските бомбардировки в Газа, само че нито датата, нито формата, под която това ще се случи, са избрани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР