На публично събитие в базата на Градски транспорт Добрич“ ЕООД

...
На публично събитие в базата на Градски транспорт Добрич“ ЕООД
Коментари Харесай

Община Добрич представи електробусите Карсан и зарядните станции по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“

На обществено събитие в базата на „ Градски превоз Добрич “ ЕООД Община Добрич показа четирите електробуси Карсан и зарядните станции, закупени по план „ Развитие на интегрирана система на градския превоз на Добрич “ Договор № BG16RFOP001-1.011-0007-C03, финансиран по Оперативна Програма Региони в растеж“ 2014-2020. В събитието участваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, Госпожа Шайда Камачъ- Директор продажби от страна на Карсан и инж. Димитър Арнаудов Елпром ЕМЗ гр. Шабла. Закупени са 4 електробуси, които са ново създадени, в серийно произвеждане (неограничена серия), нископодови, единични, градски рейсове, с две оси, категория М2, клас А, отговарящи на условията във връзка с рейсовете, избрани в Правило на ИКЕ на Организация на обединените нации № 107. Автобусите имат документ за Европейска общност одобрение на вида на транспортно средство, публикуван от способен орган по одобрение, в сходство с Директива 2007/46/ЕО. Двете зарядни станции, които са закупени по плана, са с минимална мощ на всеки от изводите за зареждане: 43kW. Доставен е и силов маслен трансформатор, който ще бъде въведен в употреба. Общата стойност на договорите възлиза на 1 632 247,00 лева /един милион шестстотин тридесет и две хиляди двеста четиридесет и седем лева/ без включително Данък добавена стойност или 1 958 696,40 лева /един милион деветстотин петдесет и осем хиляди шестстотин деветдесет и шест лв. и четиридесет стотинки/ с включително Данък добавена стойност.

Основната цел на плана е да се увеличи качеството на живот в гр. Добрич посредством възстановяване на изискванията за придвижване, повишение на успеваемостта на публичния градски превоз и надграждане на опциите за различни форми на напредване. Специфичните цели на плана са: – Опазване на околната среда посредством възстановяване характерностите на транспортните средства, обслужващи три линии на публичния превоз – подмяна на дизеловите транспортни средства с нови, екологични електробуси; – Подобряване сигурността на средата посредством възобновяване на спирките предпочитано по бул. „ Добричка епопея “, натоварените спирки по линиите, обслужвани от електробусите и спирките с претрупан пътникопоток в централната градска част – С осъществяването на заложените планови цели ще се реализиран няколко позитивни резултата, а точно: 1. Повишаване на комфорта и атрактивността на всеобщия градски публичен транспорт; 2. Ограничаване на нездравословните въздействия върху околната среда; 3. Насърчаване на екомобилността.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР