На проведените в неделя предсрочни избори в Турция бяха открити

...
На проведените в неделя предсрочни избори в Турция бяха открити
Коментари Харесай

Резултатите в Турция: Три пъти повече секции, а гласовете са почти същите

На извършените в неделя предварителни избори в Турция бяха открити три пъти повече секции за гласоподаване, в сравнение с преди три месеца. Подадените гласове обаче са общо с едвам към 7000 повече. Този резултат опровергава катасторфичните прогнози освен на така наречен " патриоти ", само че и на ГЕРБ.

Сега секциите в Турция бяха 112, а през април - едвам 35. До увеличението се стигна след последните промени в Изборния кодекс, инициирани от така наречен " партии на митинга ". Въпросните ремонти отстраниха лимита от до 35 секции в страни отвън Европейски Съюз и една от главните аргументи за това бяха големите опашни във Англия, за която важеше този режим след Брекзит. Така обаче отпаднаха и рестриктивните мерки за Турция, където живеят доста български изселници и фамилиите им, които гласоподават най-вече за Движение за права и свободи.

По тази причина решението на така наречен " партии на митинга " да няма предел на секциите и българите в чужбина да гласоподават умерено, се трансформира в комфортна дъвка за националистите и ГЕРБ, че с дейностите си трите обединения подаряват доста повече депутатски места на Движение за права и свободи.

Тезата на Вътрешна македонска революционна организация беше, че с толкоз доста секции, единствено от Турция Движение за права и свободи евентуално ще получи почти 120 хиляди гласа, което изкривявало вота в България. Коалицията " Български патриоти " провежда митинги и разкриването на спомагателни секции в Турция.

Всъщност и самото Движение за права и свободи очакваше да вземе повече гласове поради разкритите секции. В началото на юни управлението на Движение за права и свободи се срещна с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. По време на визитата ръководителят на Движението, че има за цел да получи минимум 50 хиляди гласа от Турция след отпадането на ограничаването от 35 изборни секции и да вкара минимум 40 депутати в новия български парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР