На проведена работна среща, провокирана от Община Петрич с отправена

...
На проведена работна среща, провокирана от Община Петрич с отправена
Коментари Харесай

Ограничават скоростта в опасен участък край Петрич заради многото катастрофи

На извършена работна среща, предизвикана от Община Петрич с отправена покана до АПИ, Областно пътно ръководство – Благоевград и КАТ – Пътна полиция, се разискаха ограниченията за понижаване на предпоставките за тежки пътни катастрофи в сектора от Метан станцията до жп прелеза на Петрич.

Този сектор не е общинска пътна мрежа, а част от републиканския път Ново Делчево – Петрич и е под разпореждането на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

По данни на КАТ – Пътна полиция в интервала от 01.01.2022 година до 31.10.2023 г са станали 22 произшествия с трима починали и 17 тежко ранени в този сектор. Причините – високата скорост и рисковите изпреварвания, което постанова вземането на незабавни ограничения за ограничение на риска от ПТП.

В кратковременен проект бе решено да се подхващат следните дейности:

да се постави хоризонтална маркировка вид „ шумяща/релефна “ на четири рискови места от този пътен участък;
да се постави двойна непрекъсната хоризонтална пътна маркировка в бяло и алено с отчасти монтиране на раздели от невисок вид по средата, където няма крайпътни обекти;
в посочения рисков сектор оптималната скорост да бъде лимитирана до 70 км/ч;
да се алармира секторът с указателни табели за настъпилите промени в организацията на придвижването.

Община Петрич се ангажира с правенето на плана за посочените ограничения. Веднага по-късно ще бъде показан за координиране и утвърждение пред Областно пътно ръководство – Благоевград.

В по-дългосрочен проект желанието е да се подхващат нужните ограничения за създаване на местни платна, осигуряващи достъп до крайпътните обекти, за което също да се изготви нужната планова документи и да се търси координиране с принципала – Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Това става допустимо, тъй като към този момент влезе в действие Общият организационен проект на община Петрич.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР